MOŽE ZBRISATI ENGLESKU I VELS ZAJEDNO, ALI I TEKSAS: Britanci i Ameri drhte zbog Putinovog Satane (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 22:02

MOŽE ZBRISATI ENGLESKU I VELS ZAJEDNO, ALI I TEKSAS: Britanci i Ameri drhte zbog Putinovog "Satane" (VIDEO)

Rusija će ove godine izvršiti tri ispitivanja

Rusija najavljuje tri testa Putinove "nepobedive" nove hipersonične "Satan 2" supernuklearke sposobne da uništi područje veličine Engleske i Velsa. svoje nove smrtonosne hipersonične interkontinentalne balističke rakete "Satan-2" (RS-28 Sarmat).

Oružje od 208 tona, službeno nazvano "RS-28 Sarmat", najveća je zver u modernizovanom nuklearnom arsenalu Vladimira Putina, a trebalo bi da bude pušteno u upotrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2022. godine.

- Tri lansiranja ICBM-a Sarmat biće izvedena u okviru testova razvoja leta 2021. godine - rekao je izvor za odbranu državnoj novinskoj agenciji TASS.

Očekuje se da će lansiranje biti iz podzemnog silosa u svemirskom centru Plesetsk na severozapadu Rusije, pogađajući ciljeve na Kamčatki na pacifičkoj obali zemlje. Jedan test verovatno će biti na maksimalnom dometu od 18.000 km.

Prvo od tri probna lansiranja očekuju se u trećem kvartalu ove godine, prema drugom izvoru TASS-a.

Prethodni snimci "nepobedivog" hipersoničnog oružja, poznatog na Zapadu kao "Satan-2", tokom testa ispusta pokazuju kako izlazi iz svog silosa - zastaje kao da lebdi iznad zemlje, a zatim ubrzava do cilja u oblaku belog dima.

Moskva se hvali da novo oružje može da izbegne odbrambeni štit Sjedinjenih Država i sposobno je da uništi područje veličine Engleske i Velsa - ili Teksasa. Ovo se dešava usred najveće napetosti od hladnog rata između Moskve i Zapada oko Ukrajine, navodnog mešanja u izbore i sajber napada.

Sledeće godine, "Sarmat" će započeti državna testiranja pre nego što počne da se koristi krajem 2022. godine.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.