MOŽE SE DESITI VELIKA EKSPLOZIJA U EVROPI Lavrov upozorio svet zbog tenzija na Kosmetu: Situacija je alarmantna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 21:14

"MOŽE SE DESITI VELIKA EKSPLOZIJA U EVROPI" Lavrov upozorio svet zbog tenzija na Kosmetu: Situacija je alarmantna!

Lavrov je rekao da je situacija na Kosmetu alarmantna.

Situacija na Kosovu je alarmantna, može se desiti velika eksplozija u centru Evrope, rekao je novinarima u Keniji ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi RTS.

Sergej Lavrov je upozorio, povodom situacije na KiM, da se može desiti velika eksplozija u centru Evrope, upravo na mestu gde je 1999. godine NATO izvršio agresiju protiv Jugoslavije.

- Prekršili su sve principe Helsinške >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povelje i drugih dokumenata OEBS-a. Situacija je alarmantna, ali Zapad je krenuo putem totalnog potčinjavanja svih koji na bilo koji način iznose svoje mišljenje - naglasio je Lavrov.

Podsetio je na odluku o podizanju borbene gotovosti Vojske Srbije.

- Znate koju je odluku doneo predsednik Vučić. Vojska je u stanju borbene gotovosti, na granici je. Tu odluku je doneo predsednik Srbije, narod Srbije, i Srbi koji se bore za svoja prava na severu autonomne pokrajine Kosovo - rekao je Lavrov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.