MOŽDA I POSLEDNJE UPOZORENJE AMERIKANCIMA: Držite se podalje od Rusije i Krima, to je za vaše dobro

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 11:13

MOŽDA I POSLEDNJE UPOZORENJE AMERIKANCIMA: Držite se podalje od Rusije i Krima, to je za vaše dobro

Američki ratni brodovi su otišli predaleko

Moskva upozorava Sjedinjene Države da im je bolje da se drže podalje od Rusije i Krima, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov. Rizik od izbijanja incidenata je visok, dodao je on.

- Sjedinjene Države treba da shvate da su rizici od izbijanja incidenata veliki. Već tokom ove godine smo uočili nešto slično samo u drugoj akvatoriji. Upozoravamo SAD da im je bolje da se drže podalje od Krima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i naše crnomorske obale. To je za njihovo dobro - rekao je Rjabkov novinarima.

Kako je dodao, američki ratni brodovi nemaju šta da rade kod obala Rusije.

- Ne bih se upuštao u pitanje različitih interpretacija toga šta je slobodna plovidba, sloboda mora, posebno u datom kontekstu. Ali, jedno znam – američki ratni brodovi nemaju šta da traže kod naših obala. Te akcije koje sprovode su krajnje provokativne. Oni testiraju našu čvrstinu, igraju po živcima, ali ništa neće postići - oštar je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, zauzimanje akvatorije na hiljade milja od američkih baza deo je geopolitike. Turska je pre nekoliko dana u skladu sa Konvencijom iz Montrea obavestila sve potpisnice da će američki ratni brodovi proći iz Sredozemnog u Crno more sredinom aprila. Mediji su preneli da se radi o razaračima.

Iz Pentagona su saopštili da je radi o rutinskoj aktivnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.