MORAJU DA SHVATE DA JE OVO SRBIJA! Albanci u Bujanovcu besramno slave KRVAVOG TERORISTU kapetana Lešija

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2020, 21:06

MORAJU DA SHVATE DA JE OVO SRBIJA! Albanci u Bujanovcu besramno slave KRVAVOG TERORISTU kapetana Lešija

Položili venac na njegovom grobu u rodnom Velikom Trnovcu.

Terorista Ridvan Ćazimi - Komandant Leši, jedan od vođa tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe na 19. godišnjicu pogibije u okršajima sa državnim snagama bezbednosti, ponovo je okupio albanske političke lidere, članove svoje porodice i nekoliko desetina građana.

Dani Komandanta Lešija održavaju se u Bujanovcu, a počeli su polaganjem venaca na njegovom grobu u rodnom Velikom Trnovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obilaskom muzeja i mesta pogibije na brdu Guri gat iznad ovog sela, stotinak metara od baze Vojske Srbije.

Događaju su prisustvovali predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, lider Partije za demokratsko delovanje, njegov stranački kolega Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, ali i Nagip Arifi i Areber Pajaziti, lideri Demokratske partije i Alternative za promene, dve najjače opozicione stranke koje okupljaju Albance.

Niko od njih, međutim, nije držao govor, a jedini koji se obratio skupu kod Lešijevog spomenika na brdu Guri gat bio je Mustafa Ališani, predsednik Mesne zajednice Veliki Trnovac.

On je prisutne podsetio da je Ćazimi bio "ne samo lider i vojnik, već i veliki humanista i aktivista".

Dani Komandanta Lešija završavaju se svečanom akademijom u Domu kulture u Bujanovcu, a zbog koronavirusa ove godine neće biti masovnih sportskih i kulturnih događaja.

Ridvan Ćazimi je bio jedan od komandanata terorističke Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca koja se 2000. sukobila sa državnim snagama bezbednosti. Sukob je okončan 20. maja naredne godine potpisivanjem Končuljskog sporazuma kojim je predviđena demobilizacija OVPMB.

Ovaj dokument potpisali su tadašnji predstavnici NATO i međunarodne zajednice, dok je jedan od potpisnika sa albanske strane bio Ćazimi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.