Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 18:24

"MORAĆEMO DA PREDUZMEMO HRABRE AKCIJE" Amerika pozvala na borbu, postoje OZBILJNE pretnje!

Oglasio se Stejt department

Povodom obeležavanja 53. godišnjice Dana planete Zemlje, američki Stejt depepartment je izdao saopštenje u kojem poziva da se u fokusu zadrži traganje za odgovorima na pretnje planeti, ali i da se vodi računa o postignutom napretku.

Podseća se ''da su SAD uložile mnogo u dobrobit naše planete", predvodeći globalne napore u zaštiti životne sredine i suočavanju sa klimatskom krizom.

- Ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo potvrdili važnost identifikovanja rešenja za bezbroj izazova sa kojima se danas suočava naša planeta, od klimatske krize do globalne nesigurnosti u snabdevanju vodom. Takođe smo napravili korake u rešavanju gubitka biodiverziteta i pridružili smo se našim partnerima i saveznicima u rešavanju kritičnih izazova sa vodom na Konferenciji UN o vodama održanoj u martu, gde smo najavili više od 49 milijardi dolara za aktivnosti u SAD i u svetu - navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Stejt department podseća da su se od prvog obeležavanja Dana planete Zemlje pre 53 godine, mobilisale stotine miliona ljudi širom sveta za bolju zaštitu planete.

- Na Dan planete Zemlje shvatamo da nije dovoljno samo nadati se svetlijoj budućnosti za našu decu i unuke, već moramo nastaviti da preduzimamo hrabre akcije da bismo odnegovali zdraviju planetu za sve - dodaje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.