Izvor: B92, 07.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONTGOMERI U PODGORICI

Podgorica -- U Podgorici su u toku razgovori predsednika Mila Djukanovica i ambasadora SAD u SRJ Vilijema Montgomerija. Osnovna tema susreta su lokalni izbori u Crnoj Gori, zakazani za 15. maj, i problemi oko usvajanja Sporazuma o preuredjenju odnosa sa Srbijom. Prethodno se Montgomeri sreo s predsednicima Socijalisticke narodne partije, Narodne stranke i Socijaldemokratske partije, javlja dopisnik Radija B92 Srdjan Jankovic. U razgovoru s predsednikom SDP Rankom Krivokapicem Montgomeri je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponovio stav Vasingtona da demokratske snage u Crnoj Gori ostaju znacajan partner SAD u obnovi regiona". "SAD ce pomagati zvanicnu Podgoricu u izgradnji civilnog i efikasnog drustva", rekao je Montgomeri, saopsteno je iz SDP. Krivokapic je Montgomerija upoznao sa stavom SDP o formiranju nove crnogorske vlade i potrebi da se demokratske strukture u Crnoj Gori koncentrisu na proces ekonomskih i drustvenih reformi. Sastanak potvrda dobre saradnje njega i SDP sa institucijama SAD i istakao potrebu da Crna Gora sacuva ulogu dobrog uvazenog partnera SAD, navodi se u saopstenju.

Predsednik Narodne stranke Dragan Soc ponovio je u, razgovoru s Montgomerijem, da bi formiranje koncentracione vlade bilo najbolje resenje za prevazilazenje krize u Crnoj Gori. "Takva vlada pomogla bi u prevazilazenju podela i uspostavljanju poverenja u Crnoj Gori", izjavio je Soc. On je dodao da bi takva vlada garantovala i dobru saradnju s partnerima iz Evropske unije. Montgomerija su interesovali stavovi NS oko primene Sporazuma i uzdrzavao se od saveta u vezi s politickim potezima u Crnoj Gori, rekao je Soc.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.