MONSTRUOZNO UBISTVO OCA DVOJE DECE: Dečko devojke sa kojom je spavao ga UNAKAZIO, koristio i SONU KISELINU! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 19:18

MONSTRUOZNO UBISTVO OCA DVOJE DECE: Dečko devojke sa kojom je spavao ga UNAKAZIO, koristio i SONU KISELINU! (FOTO)

Ubica je imao i saučesnika

Lijama Smita, električara iz Vigana, ubio je u noći 24. novembra prošle godine tadašnji dečko devojke sa kojom je spavao, a tužilaštvo tvrdi da je ženska osoba "podsticala" i "pomagala" ubicu.

Majkl Hilijer (39) i Rejčel Fulstou (37) izjasnili su se da nisu krivi za Smitovo ubistvo i trenutno im se sudi na krunskom sudu u  Mančesteru. Ali je ipak Majkl na kraju priznao krivicu za ubistvo Smita koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je inače otac dvoje dece, piše Mirror.

Na sudu se moglo čuti kako je Smit upucan pre nego što su mu sumpornu kiselinu, a potom i kristale sode prosuli po licu i telu, što je dovelo do toga da mu je tkivo "sprženo u onim delovima gde je kiselina došla u kontakt sa njegovom kožom".

Otvarajući slučaj pred porotom, advokat Džejson Piter opisao je ubistvo kao "verovatno neželjen, pogrešno usmeren i potpuno neproporcionalan čin osvete", izveštava list "Mančester Ivning njuz".

On je dodao da je osumnjičena Rejčel bila poznata Smitu i da se činilo da su 2019. imali "kratku vezu" gde su zajedno proveli noć u hotelu u Jorku. Negde u narednoj godini ili 2021., Rejčel je bila u vezi sa Majklom, što se moglo čuti na sudu.

- Činjenica i okolnosti te veze odigrale su ulogu u podsticanju Majklove akcije. Čini se da nije bio zadovoljan činjenicom da je imala vezu za jednu noć i naveo je da veruje da je bila silovana - rekao je advokat.

- Sačekaćemo da vidimo šta je bila tačna motivacija za ubistvo Lijama Smita. Jedan pravi zaključak je da je kratka interakcija Lijama Smita sa Rejčel bila na iskrivljen i ekstreman način razlog što je on bio njihova meta - dodao je advokat Piter.

Tatu ubio i polio ga kiselinom dečko žene sa kojom je spavao pic.twitter.com/Tvh7iwb7Er

— Petar Petrovic (@PetarPe80038488) July 12, 2023

- Ona je dalje rekla da veruje da nije pristala na seks sa Lijamom Smitom te noći u hotelu u Jorku koji je rezervisala. Međutim, čak i da je to tačno, ona je to svela na "nerazumevanje" situacije između njih i da ona sama nije imala loša osećanja prema Lijamu Smitu.

Advokat tužilaštva je rekao da je to "činjenično relevantno", ali da u ovom slučaju "ne treba rešavati ono što se zapravo dogodilo".

- Lijam Smit ne može sam da odgovara. U svakom slučaju, to je obavijeno neizvesnošću, čak i u njenoj verziji i nikada ne bi opravdalo ovo ekstremno nasilje i ubistvo.

Članovi Smitove porodice plakali su u javnoj galeriji dok su poroti puštani snimci sa kamera koji pokazuju njegove poslednje trenutke i na kojima se čuo "glasan prasak" za koji sud kaže da je bio pucanj.

Advokat Piter je rekao da je tužilaštvo tvrdilo da je "samo jedna osoba bila na licu mesta i fizički izvela taj fatalni napad, a to je bio Majkl Hilijer".

Govoreći o umešanosti Rejčel Fulstou, Piter je dodao: "Tužilaštvo smatra da treba da budete sigurni da je ona igrala punu ulogu u učešću i podsticanju tog napada."

- To ćete moći da zaključite iz njenih postupaka i komunikacije sa Hilijerom od ranije, tokom planiranja nekoliko dana koji su prethodili ubistvu, kao i kasnije. Ako je to učinila sa namerom da Lijam Smit bude žrtva, onda je ona kriva za ubistvo.

Suđenje, koje bi trebalo da traje do četiri nedelje, se nastavlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.