MONSTRUOZNI SNIMCI MUČENJA VELJINE GRUPE: Ovako je Belivukova vojska pretila preko društvenih mreža (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 22:16

MONSTRUOZNI SNIMCI MUČENJA VELJINE GRUPE: Ovako je Belivukova "vojska" pretila preko društvenih mreža (FOTO/VIDEO)

Na jednom od snimaka vidi se proslava u šteku grupe Velje Nevolje na stadionu u Humskoj gde je prošlog leta, uz slavlje i vatromet, slavljeno ubistvo istaknutih članova škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića.

Koliko se moćno i nedodirljivo osećala kriminalna grupa koju su predvodili Veljko Belivuk (36) zvani Velja Nevolja i njegov najbliži saradnik Marko Miljković Mare najbolje pokazuje to što su bez problema snimali izvršenja zločina, slavlja nakon likvidacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretnje i pesme preko kojih su "suptilno" slali poruke suparnicima.

U tom trenutku nije se znalo zašto se ori u Humskoj i zbog čega je bio i vatromet, a onda je otkriveno da su Belivukova i ekipa Darka Eleza, s kojim je planirao savezništvo i formiranje jednog klana, slavili jezivu likvidaciju suparnika na Krfu.

Muškarac koji je snimao i podelio dalje atmosferu sa proslave je Slaviša Veletić Vojnik, Elezova "desna ruka" i najpouzdaniji saradnik. Tada niko nije naslućivao da je reč o proslavi ubistva, niti da je Belivukova grupa toliko ojačala i da se umrežava.

Prema nezvaničnim informacijama pripadnici Belivukove surove kriminalne grupe snimali su mučenja i ubistva svojih žrtava i to slali jedni drugima preko zaštićene aplikacije "Skaj". Kako su beogradski mediji prenosili postoji čak i snimak na kom se vidi kako pripadnici ove grupe igraju fudbal sa glavom jedne svoje žrtve, kao i da su taj snimak i slike slali jedni drugima, ali i svojim suparnicima, kao pretnju, upravo preko "Skaja". O ovome je pričao nedavno čak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da "ne može ceo grad da priča o tome kako je neko preko "Skaja" slao slike da je nekome odrubio glavu ili kako je neko nekome ne znam šta uradio, a da mi ne znamo da li je to istina ili nije".

Prema nezvaničnim informacijama postoji i nekoliko snimaka mučenja i drugih zločina pripadnika ove grupe, koje su sami napravili.

Policija i dalje veštači mobilne telefone uhapšenih pripadnika Nevoljine grupe.

Koliko Belivukova grupa nije prezala ni od čega i koliko se osećala moćno dobro pokazuje i to što su bez problema snimke kroz koje su svojim suparnicima kroz pesmu stavljali do znanja šta ih čeka objavljivali čak i javno na Jutjubu.

Čak osam meseci pre nego što je u Beogradu bez traga nestao Goran Veličković Goksi, jedan od vođa navijača Partizana, na Jutjubu je objavljen snimak na kom se čuje kako mu Belivukova ekipa peva popularnu pesmu, ali s izmenjenim i pretećim tekstom.

Oni su u ritmu poznate pesme "Bato bre" koju peva pevačica Indi, tekst preradili i zapevali:

"A gde žuriš, a gde žuriš Goksi bre, a gde žuriš prebismo ti jangere..."

"Jangeri" su inače mlađa grupa partizanovih navijača koju je upravo Goksi predvodio, a koja nije želela da navijanje koristi kao paravan za kriminal, i upravo zbog toga, kako se sumnja, nastao je sukob sa Belivukom.

Goksi je u trenutku objavljivanja ovog videa, na kom se ne vidi jasno gde je sniman, bio u pritvoru, a u komentarima se može naslutiti da mu se na ovaj način dvosmisleno preti:

- Kada se završava pritvor Goksiju? - upitao je jedan korisnik Jutjuba, na šta je drugi odgovorio: "Čim se završi, dobićete snimak". Odmah nakon toga usledio je odgovor jednog pripadnika druge grupe navijača koji je odgovorio, navodno u Goksijevo ime: "Jedva čekamo, veruj i on želi da popriča malo. Spremite govor i vidimo se uskoro" A potom je usledila još jedna pretnja: "Ne boj se ti za naše, brini za svoje bolje bi ti bilo".

Još jedan bizaran komentar nalazi se ispod preteće pesme posvećene Goksiju u kom muškarac pita kako bi mogao da se priključi ekipi Velje Nevolje i Marka Miljkovića.

- Kako se pridružiti Velji i Marku Miljkoviću? - upitao je korisnik koji se krije iza nadimka "mad max".

Na to je sa jutjub kanala koji je objavio video, "Južna tribina" stigao odgovor: "Samo ekipa odobrana".

Koliko ekipa Velje Nevolje nije prezala ni od čega i osećala se slobodnom da javno preti dokaz je i primer Aleksandra Šarca. Šarcu je mesecima pre ubistva na parkingu tržnog centra na Novom Beogradu preko partizanovih navijačkih stranica prećeno.

Njegove privatne fotografije objavljivane su na navijačkim grupama i u tekstovima je nazivan "cinkarošem" i "drukarom", kao i "nezaštićenim svedokom-saradnikom". Ubrzo nakon toga Šarac je namamljen na sastanak u beogradski tržni centar, a potom, sa nekoliko hitaca, likvidiran na parkingu istog.

- Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika, kao i njegovih saradnika... Pozabavićemo se više ovim pevačem u narednom periodu - piše ispod video snimka u kom je objavljena i fotografija Šarca sa suprugom i prijateljima nekoliko meseci pre ubistva.

Da situacija bude još bizarnija, Šarcu je prećeno i preko plakata na banderama koje su bile lepljene po Beogradu. Na njima je bila Šarčeva fotografija i tekst: "Traži se! Mole se sugrađani ako su ga videli da nam jave. Poslednji put je viđen kako pu*i ku**c".

Pre toga na Instagramu je otvoren i profil "Šarac cinkaroš", koji je zaključan i ima 37 postova.

- Oni koji su videli profil kažu da su tu kačene slike Šarca uz preteće poruke. Nazivan je cinkarošem, nesrećnikom, pevačem. Navodno, mnogi su te postove tumačili kao otvorenu pretnju - kaže izvor. Ove stranice su nakon likvidacije obrisane.

Početkom prošle godine, dok je Belivuk još bio na slobodi i tek započeo najkrvaviji niz zločina u Beogradu, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako Velja Nevolja maltretira Radeta Petrovića, navijača iz nekada najjače Partizanove navijačke grupe koju je predvodio Miloš Radisavljević Kimi. Na snimku se vidi kako Petrović, pod prisilom, izjavljuje kako je njegova navijačka grupa ''Partizanovci'' “izdala Partizan”, a da su on i Kimi “p….” i da je jedina prava ljubav prema Partizanu na južnoj tribini, odakle su obojica isterani posle čuvenog incidenta sa Splićanima na ''večitom derbiju''.

Ubrzo se pojavio još jedan snimak, na kome se vidi kako govori Velja Nevolja. Na tom snimku se vidi grupa navijača sa južne tribine, okupljenih pod zastavom ''Principa'', grupe koju je predvodio Belivuk, a koja se ranije zvala "Janjičari", kako Petrovića primoravaju da ponovi kako su on i Kimi “p* koje su prodale Partizan”.

Belivuk je potom u snimku pozdravio Miloša Radosavljevića Kimija i poručio mu kako je on "sledeći" i da "se spremi za njihov dolazak".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.