MONDO TV: Trčali Beogradom u pidžamama

Izvor: Mondo, 29.Avg.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONDO TV: Trčali Beogradom u pidžamama

Druga po redu trka u pidžamama na ulicama Beograda privukla je ljubitelje rekreacije koji su ovom prilikom dali svoj doprinos promociji zdravog načina života.

Već smo navikli da kada idemo na trčanje obuvamo patike i oblačimo majicu i šorc, međutim trčati se može i u pidžami. To je način na koji zaljubljenici u zdrav život žele da skrenu pažnju na sebe i podtsaknu druge da počnu da se bave nekim vidom rekreacije.

Beograđani bi trčali i u donjem vešu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali pošto nisu sigurni da je to po zakonu odlučili su se za koji komad odeće više.

"U Evropi i svetu postoji praksa da se trke sličnog tipa organizuju tako što učesnici na sebi imaju samo donji veš, ali zbog zakona mi smo se odlučili za pidžame jer si takoreći obučen. To je dobar način za promociju aktivnog života, a i zabavno je", kaže Srđan Miletić.

Mnogi učesnici ove trke su prvi put učestvovali u njoj, ali su u inostranstvu imali prilike da se trkaju samo u donjem vešu, doduše na biciklu.

"Bilo je jako zabavno u Engleskoj i tome se priklučilo dosta ljudi koji su se dobro zabavili. Nadam se da će ova trka u pidžamama zaživeti kod nas i da će se organizovati i narednih godina i da će svaki put biti sve masovnija", navodi Milena Berić.

Na trčanju centralnim gradskim ulicama se okupilo dosta zanimljivih trkača, neki su nosili samo peškir oko struka jer su "tek izašli" iz kade, drugi su nosili povez za spavanje da im svetlo ne bi ometalo san ako eventualno zadremaju tokom trke.

Ukoliko vam je do sada trebao izgovor da biste počeli sa trčanjem, više vam ne treba, obucite pidžamu i trk na ulicu.

(MONDO/Dušan Hadži Nikolić)

Za više Mondo TV video priloga posetite našu rubirku MondoTV, a ukoliko imate zanimljivu priču pošaljite nam mail na mondotv@wm.rs, ili nam šaljite linkove ili poruke na Twitteru s hashatagom #MondoTV.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.