MOMIROVIĆ ODGOVORIO NA NASLOVE OPOZICIONIH MEDIJA: Profesor Šoškić je najodgovorniji za stotine hiljada izgubljenih radnih mesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023, 15:49

MOMIROVIĆ ODGOVORIO NA NASLOVE OPOZICIONIH MEDIJA: Profesor Šoškić je najodgovorniji za stotine hiljada izgubljenih radnih mesta

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović se osvrnuo na naslove opozicionih medija i reči profesora Šoškića.

- Podsetio bih građane Srbije da je profesor Šoškić držao najviše funkcije u Narodnoj banci Srbije, od člana Saveta Narodne banke Srbije, Predsednika Saveta Narodne banke Srbije i na kraju guvernera Narodne banke Srbije u periodu kada je Narodna banka dozvolila da kurs dinara prema evru devalvira sa 79 na 114 dinara i kada je javni dug sa 26% >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << BDP-a gotovo tripliran, dostigavši 62% od BDP-a uz tendenciju daljeg snažnog rasta - istako je Momirović komentarišući naslove Nove S i N1.

Momirović je rekao da je profesor Šoškić sve vreme govorio poslovnoj, ali i široj javnosti, da se kurs formira slobodno na tržištu što, po tvrdnjama ministra unutrašne i spoljne trgovine, nije bilo tačno.

- U tom periodu je Narodna banka Srbije nemo posmatrala kako špekulanti dominantno utiču na kurs dinara, a ne privreda i građani Srbije, time gurajući veliki broj kompanija u nemogućnost servisiranja sopstvenih obaveza, a time i u bankrot, a radnike na ulicu - dodao je on.

On je istakao da je profesor Šoškić je najodgovorniji za stotine hiljada izgubljenih radnih mesta u Srbiji, jer je na kraju njegovog mandata svaki 4 građanin Republike Srbije bio nezaposlen, a građani koji su imali privilegiju da imaju posao kući su nosili minimalnih 120 evra, dok je prosečna plata bila jedva 250 evra.

- Umesto što se profesor Šoškić sada javlja, bolje je da obrati pažnju i nauči od guvernerke Tabaković kako se obezbeđuje stabilan kurs dinara već deset godina zaredom, kako se obuzdava inflacija i jačaju devizne reserve uz snažan rast standarda i prosečnu platu od 700 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.