MOMIROVIĆ: Najoštrije osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 18:51

MOMIROVIĆ: Najoštrije osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba!

Ministar Momirović zgrožen odlukom Prištine.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Mimirović izrazio je zabrinutost zbog sabotaže koja dolazi sirektno iz Prištine i ugrožava ekonomsku stabilnost na Zapadnom Balkanu. 

- Najoštrije osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba i naglašavam da je ovakva odluka potpuno suprotna svim evropskim principima koji podrazumevaju slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala - ističe ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trgovine Tomislav Momirović reagujući na najave Prištine o zabrani uvoza svih roba iz Srbije.

- Vlada privremenih institucija u Prištini već duži period čini sve kako bi ugrozila uspostavaljanje ekonomske stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Vlada Republike Srbije zajedno sa svojim partnerima sa Zapadnog Balkana ulaže sve napore u pokušaju da relaksira i omogući slobodan protok ljudi i roba, a sve sa ciljem napredka i ekonomskog razvoja Republike Srbije, ali i celog regiona. Faktor koji sve to anulira i koji je ponovo stavio oružje na politički sto na Balkanu je Aljbin Kurti. Ovo polako prevazilazi sve političke potencijale koji se ulažu da se problemi prevaziđu na miran način, ali i pored toga mi moramo da sačuvamo mir jer jedino u miru možemo da obezbedimo rast i progres celog regiona - ističe ministar trgovine Tomislav Momirović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momirović: Odluka Prištine da zaustavi slobodan protok robe suprotna svim evropskim principima

Izvor: Danas, 14.Jun.2023

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović osudio je danas odluku Prištine da zaustavi slobodan protok robe, navodeći da je takva odluka potpuno suprotna svim evropskim principima koji podrazumevaju slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.