MOLITVA

Izvor: Kurir, 25.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOLITVA

EU ispituje izjave pobednice Evrovizije, Boris Tadić i Aleksandar Vučić, kao i njen menadžer Saša Mirković, stali u odbranu Marije Šerifović

BEOGRAD - Evropska unija će ispitati da li je pobednica Evrovizije Marija Šerifović tokom predsedničke kampanje u Srbiji davala političke izjave koje su suprotne ciljevima programa „Godine interkulturalnog dijaloga“, u okviru kojeg je imenovana za jednog od ambasadora EU.

- Njeno političko mišljenje ni na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << način ne odražava politički stav EU u kontekstu srpskih predsedničkih izbora. Evropska komisija će ispitati da li je gospođica Šerifović davala izjave koje su suprotne ciljevima Unije. U tom slučaju, preispitali bismo njene dalje aktivnosti kao ambasadora EU - izjavio je portparol Evropske komisije Džon Mekdonald. On je naglasio da je Marija Šerifović prošlog decembra imenovana za jednog od 15 ambasadora EU koji će promovisati interkulturalni dijalog.

S druge strane, predsednik Srbije Boris Tadić zatražio je juče od šefa diplomatije Vuka Jeremića da reaguje na najave Evropske komisije da će preispitati da li pobednica „Pesme Evrovizije“ Marija Šerifović zaslužuje titulu ambasadora EU.

„Predsednik Srbije smatra da je to neprihvatljivo i ističe da je Marija Šerfović zaslužila tu titulu, jer je na najbolji način predstavljala Srbiju na velikom evropskom takmičenju, na kojem je i pobedila“, navodi se u saopštenju Tadićevog kabineta. Dodaje se i da to što Marija Šerifović ima drugačije političko uverenje ni na koji način ne sme i ne može da umanji njen veliki uspeh, niti mogućnost da predstavlja Srbiju.

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić i menadžer Saša Mirković takođe su stali u odbranu Šerifovićeve. Vučić tvrdi da pobednica Evrovizije tokom predsedničke kampanje nije davala bilo kakve političke izjave, navodeći da je „njeno pravo kao građanina Srbije da se bori za bolju budućnost svoje zemlje“. Sličan stav ima i menadžer Saša Mirković, koji je poručio da „svaki građanin ima pravo na politički stav i opredeljenje“.

- Marija je dala podršku Tomislavu Nikoliću jer smatra da je najbolji kandidat za predsednika Srbije, ali ne vidi povezanost te činjenice i njene pobede na Evrosongu, kao i imenovanja za ambasadora EU u okviru programa „Godine interkulturalnog dijaloga“. Evropa neće imati ništa protiv da, kao što je Marija postala evropski prvak u pevanju, i Srbija dobije predsednika kakvog zaslužuje - objasnio je Mirković.   

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.