MOLEBAN ZA STRADALNI SRPSKI NAROD: I kanadski Srbi BRANE SVETINJE u Crnoj Gori!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2020, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOLEBAN ZA STRADALNI SRPSKI NAROD: I kanadski Srbi BRANE SVETINJE u Crnoj Gori!

Prvi moleban u Misisagi služen je na praznik Svetog Prvomučenika Stefana

U Hramu Svih Srba Svetitelja u kanadskom gradu Misisagi, na zapadnoj strani Toronta, služen je moleban za stradalni srpski narod u Crnoj Gori, a prota Zlatibor Đurašević je okupljenim vernicima rekao da smo "sada svi u velikom iskušenju".

Prota Zlatibor Đurašević je sinoć služio moleban Svetom Vasiliju Ostroškom, a u neformalnom razgovoru sa vernicima ukazao je da smo "sada svi u velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iskušenju i da to oseća čitav srpski narod, da naši neprijatelji rade svoj posao, da je Bog ljubav, a da Srbi ma gde bili treba da budu jedinstveni u molitvi s Bogom".

kada je i Republika Srpska obeležila Dan Republike.

U Hramu Svih Srba Svetitelja sutra će biti služena Liturgija na kojoj se očekuje veći broj vernika, a potom će se služiti moleban za stradalni srpski narod u Crnoj Gori.

Po popisu iz 2016. godine u Kanadi ima 96.530 stanovnika koji su se deklarisali kao Srbi, od čega u Torontu i okolini živi njih 33.055.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.