MOGUĆA ORUŽANA POBUNA U BELORUSIJI?! Ove reči lede krv u žilama: Država nikada neće naći svoju slobodu bez krvi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 22:56

MOGUĆA ORUŽANA POBUNA U BELORUSIJI?! Ove reči lede krv u žilama: "Država nikada neće naći svoju slobodu bez krvi!"

Beloruski borci koji navodno nameravaju da učestvuju u pokušaju oružane pobune protiv predsednika Aleksandra Lukašenka prolaze borbenu obuku u Poljskoj

Prema pisanju britanskog medija, nekoliko stotina državljana Belorusije prolazi specijalnu obuku u centrima za obuku u Poznanju, koju organizuju grupe bivših radnika beloruskih specijalnih službi koji su napustili zemlju posle predsedničkih izbora 2020. godine.

- Pokušali smo da idemo mirno. Ali država >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nikada neće naći svoju slobodu bez krvi - rekao je za Sandej Tajms jedan borac sa pozivnim znakom Deduška.

"Sandej tajms" je podsetio da je ranije organizacija BIPOL, koju su osnovali upravo bivši beloruski policajci van zemlje, preuzela odgovornost za sabotažu aviona za rano upozorenje A-50 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije koji se nalazio na beloruskom aerodromu Mačulišči.

Lukašenko je 1. juna rekao da se pripadnici ilegalnih oružanih grupa obučavaju u Poljskoj, Litvaniji i Ukrajini, a pokušavaju da se stvore ekstremističke ćelije spavača u Belorusiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.