MOGUĆ SUSRET PUTINA I ERDOGANA! Ova tema će biti u fokusu razgovora dvojice lidera!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2023, 07:48

MOGUĆ SUSRET PUTINA I ERDOGANA! Ova tema će biti u fokusu razgovora dvojice lidera!

Erdogan najavio da će sa Putinom razgovarati o produženju sporazuma o žitu

Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da poseti svog turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana krajem ovog meseca, objavili su danas turski mediji.

Erdoganov kabinet se danas sastao kako bi se, između ostalog, razgovaralo o mogućoj poseti ruskog predsednika Vladimira Putina Turskoj krajem ovog meseca.

Tokom posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Istanbulu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošlog meseca, Erdogan je najavio da će Putin doputovati u Tursku u avgustu, kao i da će sa njim razgovarati o produženju sporazuma o žitu.

Sporazum, čijim su potpisivanjem posredovale Ujedinjene nacije i Turska, prestao je da važi u junu nakon što je Rusija saopštila da se povlači iz njega, poručivši da neće produžiti dogovor sve dok ne budu bili ispunjeni delovi sporazuma koji se odnose na obaveze prema Moskvi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.