MODEL PREUZET OD KAMORE Ubica-dostavljač nedeljama vrebao žrtvu, 4 kamere ključne za istragu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 21:24

MODEL PREUZET OD "KAMORE" Ubica-dostavljač nedeljama vrebao žrtvu, 4 kamere ključne za istragu

Jorović je ubijen u sredu oko 14 časova ispred porodične kuće na Ugrinovačkom putu u zemunskom naselju Altina u Beogradu.

Policija intenzivno traga za napadačem koji je u sredu, oko 14 sati, ispalio smrtonosne hice u Milana Jorovića na Altini u Zemunu, a u otkrivaju ubice ključnu ulogu mogli bi da imaju video-snimci za četiri kamere. Napadač je u trenutku likvidacije bio maskiran u dostavljača, a on je nedeljama pre zločina vrebao ubijenog i krstario tim delom prestonice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skuterom bez registarskih tablica.

Njega je, za sada, nepoznati ubica, koji se do mesta zločina dovezao skuterom, izrešetao, a potom seo na motor i pobegao na isti način kao što je i došao.

Na glavi je imao kacigu sa tamnim vizirom, koji mu je skrivao lice. On je prilikom bekstva prošao pored nekoliko kamera za video nadzor, tako da postoje njegovi snimci koje je policija uzela.

Ubistvo je izvršeno usred dana, a ubica se nije krio ni tada, ali ni prethodnih nedelja, jer su ga žitelji tog dela Zemuna redovno viđali kako krstari ulicama i vreba žrtvu. Na leđima je imao ranac sa oznakama jedne poznate firme za dostavu, verovatno kako bi izbegao preteranu pažnju, ali ipak nije izmakao očima komšija ubijenog Jorovića.

- Išao sam ulicom i video sam tog čoveka na motoru. Privukao mi je pažnju jer je okrenuo glavu i gledao me, što mi je bilo čudno ponašanje za jednog dostavljača. Onda sam primetio da nema registarske tablice, na skuteru, tipa „liberti“. Posle toga sam ga video nekoliko puta kako vozi, bilo mi je vrlo čudno, pa i sumnjivo, jer u našem kraju baš nema toliko porudžbina za dostavu hrane. Nije mi samo jasno kako ga policija nije zaustavila i legitimisala - rekao je komšija ubijenog.

Žrtva je prilikom rafala pogođena u grudi, stomak i ruku, a hici su oštetili i „mercedes“ koji je bio parkiran iza.

Policija je odmah krenula u potragu za napadačem, a prema saznanjima Nove, izuzeti su snimci sa četiri kamere koje bi mogle da pomognu u identifikaciji napadača. Reč je o kamerama na kući ubijenog, dve u okolini i jedna iz autoperionice u neposrednoj blizini. One bi mogle da budu ključne za rekonstrukciju kretanja ubice.

Sumnje se da je zločin izvršio plaćeni ubica, u takozvanom „napuljskom stilu“, jer je italijanska kriminalna organizacija “Kamora”, koja gospodari u tom gradu, često koristila ubice na skuterima koji su mogli lako i brzo da se provuku kroz saobraćajnu gužvu i umaknu. Takav stil ubijanja, najverovatnije iz istog razloga, počeli su kriminalci da primenjuju i po srpskim ulicama, ali su dodali još jedan lokalni dodatak – ubice su maskirane u dostavljače hrane poznatih firmi.

I ubica iz Altine je imao na leđima ranac sa logom jedne poznate kompanije, verovatno da ne bi izazivao pažnju ljudi koji su se navikli na takve vozače skutera, ali i zato što saobraćajci i policajci dostavljače retko ili nikad ne zaustavljaju. Možda bi i ubica iz Altine prošao nezapaženo da je imao registarsku tablicu.

Inače, ovo je drugi put u poslednjih nekoliko godina da su ubice maskirane u dostavljače hrane. Na sličan način ubijen je jedan od vođa navijača fudbalskog kluba „Rad“ Luka Perenčević. On se nalazio u srcu „svoje“ teritorije, na Banjici, kada mu je 1. maja 2022. godine prišao „dostavljač hrane“ koji se takođe dovezao skuterom, a na glavi je imao kacigu sa vizirom koji mu je skrivao lice. Iako je u improvizovanoj teretani bilo nekoliko mladića, to nije sprečilo ubicu da priđe Perenčeviću i izrešeta ga pred svima, a potom nestane u saobraćajnoj gužvi.R

Ubijeni muškarac je odranije poznat policiji, a bio je i u zatvoru dve i po godine, navodno zbog trgovine narkoticima.

Motiv likvidacije nije poznat, a MUP Srbije nije se oglašavao tim povodom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.