MOĆNICI NAM OTIMAJU KOLEVKU

Izvor: Kurir, 30.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOĆNICI NAM OTIMAJU KOLEVKU

BEOGRAD - „Kao i prethodnih, i ove godine delimo tugu i zabrinutost sa svima zbog dešavanja na Kosovu i Metohiji - oko naše svete zemlje, srca i duše srpskog naroda“, navodi se u Božićnoj poslanici Srpske pravoslavne crkve. U ime patrijarha Pavla, koji se zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi na lečenju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, poslanicu je pročitao mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

„Za našu svetolazarevsku zemlju danas moćnici ovog sveta bacaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kocku i besramno vređaju naša osećanja i naše dostojanstvo. Oni danas u ime svojih interesa na Balkanu i Evropi, gazeći pri tom sve norme međunarodnog prava na kojima počiva današnji svet, hoće da otmu srpskom narodu njegovu kolevku, njegovu dušu i srce, koje će zauvek ostati na Kosovu i Metohiji“, navodi se u poslanici.

Kako se dodaje, u prazničnom osećanju i radosti ne smemo zaboraviti našu braću i sestre prognane iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Kosova i Metohije, na one koji ne mogu da se vrate na svoja vekovna ognjišta.

„Apelujemo na sve organe vlasti u Srbiji i Crnoj Gori da im omogući normalan i pristojan život, da se zauzmu za njihova prava na povratak i povrat otete imovine“, poručuje se u poslanici.

Kako se dodaje, „mir Božji se u svetu odbacuje i pokušava se nadomestiti ljudskim mirom, mirom ostrašćenog čoveka koji umesto mira još više rasplamsava nemir“. „Da paradoks bude potpun, čak i kreatori ratova u svetu, i našim prostorima, bez imalo stida i srama obmanjuju svojim mirovnim inicijativama. Zapravo, radi se o pseudomirovnim namerama koje služe za obmanjivanje sveta. Njima je važan interesni mir, mir iz kojeg će ovakvi ‘mirotvorci’ steći političke interese i materijalne profite“, navodi se u poslanici.

U ime patrijarha Pavla i svih arhijereja Srpske crkve, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je svim vernicima najradosniji hrišćanski praznik pozdravom „Mir Božji i Hristos se rodi“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.