MOĆNA MONARHIJA UPOZORILA IZRAEL: Posledice će biti ozbiljne

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 17:09

MOĆNA MONARHIJA UPOZORILA IZRAEL: "Posledice će biti ozbiljne"

Prethodno se oglasio i Rijad

Jordan je danas upozorio Izrael da ne izvodi ofanzivu u Rafi, navodi se u saopštenju jordanskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Upozoravamo na opasnost da okupaciona vojska izvede vojnu operaciju u Rafi, južno od Gaze, koja je dom velikog broja raseljenih ljudi - navodi se u saopštenju, prenela je Al Džazira.

Ministarstvo spoljnih poslova Jordana je odbacilo ideju "raseljavanja Palestinaca unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili van njihovih teritorija" i naglasilo potrebu da se okonča rat u Pojasu Gaze.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je naredio trupama da se pripreme za ulazak u Rafu. Istovremeno je vojsci i odbrambenim zvaničnicima naložio da pripreme planove za evakuaciju palestinskog civilnog stanovništva sa juga Pojasa Gaze, uključujući Rafu.

I Saudijsko Ministarstvo spoljnih poslova prethodno je upozorilo na "izuzetno opasne posledice" napada Izraela na grad Rafu, poslednje utočište stotina hiljada Palestinaca koji su tamo prisilno raseljeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.