MOĆNA MAŠINA ZA UBIJANJE: Američki ratni brod prvi dobija BORBENI LASER (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2019, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOĆNA MAŠINA ZA UBIJANJE: Američki ratni brod prvi dobija BORBENI LASER (VIDEO)

Snaga snopa dostizaće 150 kilovata

Sjedinjene Američke Države nameravaju da u najskorije vreme na bojnom brodu "Portland" (LPD-27) postave prvi borbeni laserski sistem.

Sistem je već dostavljen u vojnu bazu u San Dijegu.

Takođe se navodi da je laser razvila američka vojno-industrijska kompanija "Nortman Gruman" koja je 2015. godine dobila ugovor za proizvodnju.

 što bi trebalo da omogući efikasno pogađanje malih plovila i bespilotnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << letelica.

Testovi su bili planirani za četvrti kvartal fiskalne 2019. godine, ali će se verovatno održati kasnije nego što je bilo planirano.

U aprilu 2018. godine objavljeno je da je brod "Portland" ušao u službu. On je postao jedanaesti desantni brod klase "San Antonio".

Brod je predviđen za transport i podršku snaga više od 800 marinaca. Osim toga, može se koristiti za lansiranje i obnavljanje desantnih brodova, amfibijskih vozila, kao i za prevoz helikoptera i konvertiplane MV-22 "Osprej".

RUSKA GRDOSIJA! Sat vremena leta košta 6.000 dolara: Ovo je NAJVEĆI AVION na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.