MNOGIMA SE OVO NEĆE SVIDETI! Dobro se pripremite - EVO kakvo vreme nam donose cikloni sa Sredozemlja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2023, 09:35

MNOGIMA SE OVO NEĆE SVIDETI! Dobro se pripremite - EVO kakvo vreme nam donose cikloni sa Sredozemlja!

Vremenska prognoza do kraja maja.

Navikli smo da nam maj bude topao, sunčan, bez naglih promena vremena- pravi prolećni mesec. Međutim, otkako je maj kalendarski i stigao, ne prestajemo da se čudimo i pitamo - šta se događa?

Prvo smo imali red sunca, pa red kišnih dana, a sada je na red došla i košava.

Više ne znamo kako da se obučemo, a najmanje znamo koliko će košavska situacija uzrokovana ciklonom u Sredozemlju, trajati.

Meteorolog Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sovilj gostovao je u emisiji Puls Srbije gde je razrešio ovu polemiku i otkrio kakvo nas vreme očekuje do kraja maja.

Prema njegovim rečima, košava može duvati u bilo kom mesecu u toku godine, a situacija ovih dana je uzrokovana ciklonom u Sredozemlju.

- Košava može duvati u bilo kom mesecu u toku godine.

Najveća učestalost pojave košava je u periodu od oktobra do decembra i zatim u februaru i martu.

Dakle, u ovom hladnijem delu godine.

Međutim, nije retka situacija da i u maju i junu, odnosno letnjim periodima, bude nekoliko dana sa košavom koja duva i ovih dana - rekao je meteorolog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.