MLAĐA ŽENA NAMAMILA PENZIONERA: Prvo ga ZAVELA, pa PLJAČKALA, jadnog starca OLAKŠALA za više hiljada evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 23:41

MLAĐA ŽENA NAMAMILA PENZIONERA: Prvo ga ZAVELA, pa PLJAČKALA, jadnog starca OLAKŠALA za više hiljada evra

Osumnjičena je uhapšena pri povratku u zemlju.

Zagrebačka policija prijavila je 42-godišnjakinju osumnjičenu da je obmanjivala 74-godišnjaka kojem je na prevaru oduzela "škodu" i ukrala bankovnu karticu, načinivši mu štetu u iznosu od 11.000 evra.

Policija sumnja da je 42-godišnjakinja 2022. pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži te porukama započela komunikaciju sa 74-godišnjakom, navodeći da je lekarka koja mu može pomoći u poboljšanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovog zdravstvenog stanja.

Kako bi stekla odnos poverenja, 42-godišnjakinja je nastavila da se dopisuje sa 74-godišnjakom, obećavajući mu ljubavnu vezu, kao i sastajati se s njim na raznim lokacijama na području.

Sumnja se da je u avgustu prošle godine, nakon sticanja njegovog poverenja, zatražila od 74-godišnjaka da joj kupi telefon u vrednosti od 1.740 evra, što je on i učinio, da bi se nekoliko dana kasnije, u nameri da mu oduzme škodu, sastala s njim u njegovoj kući.

Nakon što mu je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njeno traženje popio, nakon čega je 42-godišnjakinja iskoristila njegovu ošamućenost te od njega zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem na parkiralištu jednog zaprešićkog trgovačkog centra.

Obmanuti 74-godišnjak je to i učinio te je potpisao ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu za svoju škodu nije dobio nikakav novac, ističe policija.

Ujedno se sumnja da je 42-godišnjakinja krajem avgusta 2023., iz fotrole 74-godišnjaka, otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njom kupovala odeću, tehničke uređaje i drugo.

Kako bi prikrila protivpravno postupanje, nekoliko dana kasnije je vratila karticu 74-godišnjaku, navodeći da ju je pronašla u svom automobilu.

Osumnjičena žena je jedno vreme bila izvan Hrvatske, pa je uhapšena po povratku, kao i da je predata pritvorskom nadzorniku, dok je poseban izveštaj podnet nadležnom državnom tužilaštvu.

Izvor: Srbija Danas/24 sedam

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.