MLADIĆ SE BORIO 50 DANA DA PREŽIVI Potresne poruke za još jednu Uroševu žrtvu: Pozdravi nam naše drugare gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 16:27

MLADIĆ SE BORIO 50 DANA DA PREŽIVI Potresne poruke za još jednu Uroševu žrtvu: Pozdravi nam naše drugare gore

Tužno.

Petar M. (30) uz Malog Orašja kod Smedereva koji je teško ranjen 4. maja u masakru koji je počinio Uroš Blažić (21) iz Dubone je deveta žrtva pomahnitalog ubice, a porodica i prijatelji od juče se opraštaju od njega potresnim porukama na društvenim mrežama.

- Dragi Peco, vidimo se na nekom boljem mestu i pozdravi nam naše drugare. Počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju - piše u jednoj od poruka na kojoj se vidi kako ubijeni mladić nasmejan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozira u narodnoj nošnji.

- Peco naš, pozdravi nam naše anđele i vidimo se na nekom lepšem mestu.

Ovo su samo neki od komentara koje ostavljaju prijatelji i rođaci devete žrtve osumnjičenog Uroša Blažića koji je u svom krvavom piru ranio i 14 mladih. Mladić se borio punih 50 dana da preživi, ali hici koje mu je uputio ubica bili su kobni po njega i pored svih napora lekara.

On je, kako su ga opisali njegovi prijatelji, bio vredan, požrtvovan i osoba koja se trudila da očuva tradicionalne vrednosti u mirnom šumadijskom selu Malo Orašje. Petar je bio i veliki ljubitelj lova, oružja i član jednog udruženja koji se bavi iznajmljivanjem opreme i terena za pucanje u prirodi, koji se sada povodom njegove smrti oglasio.

- Obaveštavamo sve da je naš klubski brat Petar M, kojem je predstojeći kup posvećen, preminuo. U ovom teškom trenutku za njegovu porodicu, za naš klub i celo Smederevo doneli smo tešku odluku da nastavimo sa već planiranim aktivnostima, jer bi to naš brat želeo. Sav prihod sakupljen u kutiji biće prosleđen njegovoj porodici. Takođe, trudićemo se da ovo ne utiče na kvalitet susreta. Još jednom bi smo želeli da pozovemo sve prijavljene da dođu u nedelju u Lunjevac i na taj način ispoštuju našeg brata, koji je kao i svi mi voleo naš sport - stoji na stranici pomenutog kluba.

Podsetimo, Uroš Blažić je kobnog 4. maja iz svoje kuće u Šepšinu otišao do sela Malo Orašje gde se zaustavio kod spomenika gde su mladi roštiljali i družili se povodom đurđevdanskog uranka, i tu je izašao iz kola, uzeo kalašnjikov i počeo da rešeta po tinejdžerima. Nažalost, tada je ubio pet mladića, a nekoliko njih ranio, svoj krvavi pir nastavlja ka selu Dubone gde kod škole puca na okupljene koji sede na klupi i ubija troje, a ranjava nekoliko njih.

Uroš zatim beži kolima zemljanim putem, ali pošto se zaglavio u blatu, beži peške sve do jedne kuće gde krade kola od domaćina i vozi se do naplatne rampe Mali Požarevac gde zaustavlja taksi u kom je putnica, koji ga vozi do sela nadomak Kragujevca gde je potom sutradan u uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Dragi Peco, vidimo se na nekom boljem mestu": Prijatelji se opraštaju od devete žrtve masakra kod Mladenovca

Izvor: 24sedam.rs, 24.Jun.2023

Mladić se borio punih 50 dana da preživi, ali hici koje mu je uputio Uroš B. bili su kobni po njega i pored svih napora lekara

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.