MLADIĆ IZ BOSNE ZARIO POLICAJCU NOŽ U GRLO: Objavljen snimak JEZIVOG NAPADA (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2020, 10:36

MLADIĆ IZ BOSNE ZARIO POLICAJCU NOŽ U GRLO: Objavljen snimak JEZIVOG NAPADA (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Osumnjičeni navodno nema dosije.

Policija Njujorka objavila je snimak napada na policajca koji se desio u sredu, a za koji je osumnjičen Dženan Čamović.

Podsetimo, američka policija ranila je muškarca nakon što je u Bruklinu napao policajce nožem. Kako pišu američki mediji radi se o 20-godišnjem Dženanu Čamoviću, najverovatnije migrantu iz Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni Čamović navodno nema dosije, ali jedinica za istraživanje terorizma >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pretpostavlja da je povezan za ISIS-om ili nekom drugom terorističkom grupom.

Earlier this week, 1 of our officers was stabbed in the neck without warning while protecting NYers. This was not a chance encounter—it was a planned assassination attempt on an NYPD police officer.

It's only by sheer luck that this didn't have a drastically different outcome. pic.twitter.com/BG4YO849H4

— NYPD NEWS (@NYPDnews) June 6, 2020

Čamović je teško ranjen tokom sukoba sa policijom u sredu uveče, nakon što je nožem povredio policajca. U sukobu su povređena još dvojica policajaca, pa su sva trojica završili u bolnici.

Čamovićev rođak je rekao da on nije terorista, da je odrastao u Bruklinu i da mu je engleski "maternji jezik".

- Nikada nije izneo bilo kakve anti-policijske stavove. Poznajem ga od rođenja, ovde je odrastao, engleski mu je jedini jezik. Potpuno je nelogično da je u pitanju terorizam. Možda je bio napadnuit juče, možda je bio isprovociran... Možda je, kada se to sve dešavalo, uzviknuo Alah, kao što bi neko od hrišćana uzviknuo '"Bože" u očaju - rekao je rođak.

MAN WHO STABBED NYPD OFFICER WAS PRACTICING MUSLIM: The man suspected of stabbing an NYPD officer has been identified as Dzenan Camovic (20), a practicing Muslim from Bosnia. The FBI and NYPD are investigating him for possible terror-ties. pic.twitter.com/zJQwjyaor1

— NYC Scanner (@NYScanner) June 4, 2020

Njegove izjave su usledile nakon što je policija saopštila da istražuje veze Čamovića sa terorizmom, navodno nakon što je na njegovom Fejsbuku pronašla poruke u kojima izražava stavove protiv policije.

Viši funkcioner policije rekao da Čamovićeva porodica "ima veze sa terorizmom". U istragu je sada uključeno i Odeljenje za borbu protiv terorizma FBI-a koje je pretreslo Čamovićev stan u Bruklinu, naočigled šokiranih komšija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.