MLADI CRNOGORCI GOVORE CRNOGORSKIM

Izvor: Kurir, 27.Jul.2011, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MLADI CRNOGORCI GOVORE CRNOGORSKIM

PODGORICA - Mladi u Crnoj Gori, do 18. godina, više govore crnogorskim nego srpskim jezikom, podaci su Monstata, državnog zavoda za statistiku, na osnovu popisa koji je obavljen u aprilu ove godine.

Kako su preneli podgorički mediji, rezultati popisa su pokazali da crnogorskim jezikom govori 39,23 odsto mladih do 18 godina, a srpskim jezikom 37,47 odsto.

Ranije je Monstat saopštio da crnogorskim jezikom govori 36,97 odsto, a srpskim 42,88 odsto stanovnika Crne Gore.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Miraša častili 88.500 eura

Izvor: TvojPortal.com, 27.Jul.2011

Dan online Ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša saopštio je juče u Skupštini da je Vlada Crne Gore u prošloj godini opredijelila 280.000 eura vjerskim zajednicama. Od tog iznosa, 88.500 eura dodijeljeno je kanonski nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.. . . Poslanik Nove...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.