MITROPOLIT AMFILOHIJE UPUTIO SNAŽNU PORUKU PRED IZBORE: Ne glasajte za one koji su krvlju obagrili Božić

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 18:21

MITROPOLIT AMFILOHIJE UPUTIO SNAŽNU PORUKU PRED IZBORE: Ne glasajte za one koji su krvlju obagrili Božić

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je sve ljude u Crnoj Gori da izađu na predstojeće izbore i da glasaju za, kako je rekao, večno ljudsko dostojanstvo.

- Ali da glasaju za večno ljudsko dostojanstvo i za one koji su hodili tim putem večnog ljudskog dostojanstva, a ne za one koji su krvlju obagrili Božić i 1919. i 1941. godine i koji i danas temelje na toj i takvoj lažnoj ideologiji, bezbožnoj i antibožnoj, budućnost Crne Gore - poručio je mitropolit >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Amfilohije.

On je istakao da na tim izborima ljudi treba da budu - svedoci svetlosti Hrista Boga našega - i da na njoj, istini i ljubavi Božjoj grade i sebe i svoju državu i svoje potomstvo.

- Ne daj Bože, da Crnogorci grade budućnost Crne Gore na onom duhu onoga kaplara Franje Josifa koji je srušio crkvu na Lovćenu i oskrnavio grob Lovćenskog Tajnovidca - poručio je vladika, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Mitropolit Amfilohije je naglasio da Crna Gora danas sve dublje i dublje srlja u provaliju sa brozomornom ideologijom koja i do danas ovde vlada.

- Neće valjda na tome da se gradi budućnost Crne Gore - rekao je on, obraćajući se okupljenima posle liturgije na Preobraženje Gospodnje u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ključkom Tavoru na Bjelasici.

Kazao je da oni koji sada vode Crnu Goru u svojoj bespameti svetosavlje proglašavaju za fašizam.

- Sveti Sava je jedan od najpoznatijih svetitelja sveukupnog hrišćanstva. Njegove ikone ćete naći od Kremlja, širom Rusije, Rumunije, Bugarske do svetoga grada Jerusalima i do Amerike. Hramovi njegovi su širom svijeta podignuti. I toga Svetoga Savu ovi sada svrstavaju među fašiste. Možete da zamislite kakva je to bespamet i neznanje - ocenio je vladika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Amfilohije: Crnogorci da glasaju za vječno ljudsko dostojanstvo i za one koji su hodili tim putem

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2020, 09:50

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je na Preobraženje Gospodnje sa sveštenstvo m Svetu službu Božiju u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ključkom Tavoru na Bjelasici. Nakon Liturgije Vladika je predvodio litiju oko hrama, a onda je sa sveštenstvom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.