MISTERIOZNI OBJEKTI PROŠARALI NEBO IZNAD SRBIJE Građani u nedoumici: Videli su se i iznad Pančeva, 20 ih je

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2023, 09:26

"MISTERIOZNI" OBJEKTI PROŠARALI NEBO IZNAD SRBIJE Građani u nedoumici: "Videli su se i iznad Pančeva, 20 ih je"

Tačkasti, beličasti objekti koji su "prošarali" nebo i koji se, kako piše u komenatrima, kreću ka Grockoj, ostavili su građane u nedoumici

Čudna pojava koja je zabeležena u večernjim časovima na nebu iznad Beograda iznenadila je i zainteresovala mnoge, pa se masovno fotografije ovih svetlećih objekata šire društvenim mrežama.

Tačkasti, beličasti objekti koji su "prošarali" nebo i koji se, kako piše u komenatrima, kreću ka Grockoj, ostavili su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građane u nedoumici, a neki od korisnika društvenih mreža smatraju da je reč o Starlink satelitima koje je lansirala kompanija SpaceX.

Kako dodaju u komentarima, ova pojava sastoji se iz 19 do 20 beličastih objekata i viđena je u 20.35 u Beogradu, a mnogi podsećaju da je zabeležena i prošle godine u isto vreme.

Sudeći po komentarima ova pojava viđena je i iznad drugih delova Srbije.

- Iznad Pančeva su se videli, 20 ih je - , - Sad su prošli iznad Sremske Mitrovice - neki su od komentara.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podsetimo, i pre nekoliko dana je bio gotovo isti prizor na nebu iznad Srbije tokom zalaska sunca.

Delili su snimke na kojima se vidi mnoštvo objekata naizgled idu na gore a iza njih ostaju kratki beli tragovi, zbog čega su mnogi pomisli da je u pitanju masovno lansiranje satelita.

Međutim, u pitanju je voda koja se kondezuje zbog razlike u temperaturi u odnosu na spoljnu autmosferu prilikom izlaska iz mlaznih motora aviona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.