MISTERIJA: GDE JE GENERAL SUROVIKIN? Po prvi put se oglasio Kremlj - ovakav odgovor Peskova niko nije očekivao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 13:30

MISTERIJA: GDE JE GENERAL SUROVIKIN? Po prvi put se oglasio Kremlj - ovakav odgovor Peskova niko nije očekivao (VIDEO)

Od završetka neuspele pobune paravojne grupe "Vagner", Surovikin, koji je zamenik komandanta ruskih snaga u Ukrajini, nije se pojavljivao u javnosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanja novinara o tome gde se nalazi general Sergej Surovikin, preporučio da se kontaktira ministarstvo odbrane, napominjući da predsednik Rusije Vladimir Putin, kao vrhovni komandant, sarađuje sa ministrom odbrane i sa načelnikom Generalštaba.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Preporučujem da kontaktirate ministarstvo odbrane - rekao je Peskov, prenosi RIA.

Na pitanje da li se zna gde se Surovikin sada nalazi i da li Kremlj može da potvrdi izveštaje o hapšenju, on je naglasio da nema šta da kaže pored onoga što je već rečeno na ovu temu.

- Što se tiče svih strukturnih jedinica u okviru ministarstva, molim vas da kontaktirate ministarstvo - naveo je Peskov.

On je poslednji put viđen za vikend kada se pojavio na video-snimku na kojem je apelovao da se zaustavi marš ka Moskvi.

Prethodno je "Njujork tajms" objavio da je Surovikin unapred znao za pobunu, kao i da ruske vlasti proveravaju da li je on bio saučesnik, dok je portal "Moskou Tajms" (Moscow Times) objavio da je Surovikin uhapšen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.