MISLIO SAM DA SE NEKIM LJUDIMA MOŽE VEROVATI Kadirov objasnio motive Prigožinove oružane pobune

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 00:07

"MISLIO SAM DA SE NEKIM LJUDIMA MOŽE VEROVATI" Kadirov objasnio motive Prigožinove oružane pobune

Prema rečima Kadirova, on je pokušao da ubedi Prigožina da napusti svoje poslovne ambicije i da ih ne meša sa pitanjima od nacionalnog značaja. 

Šef Čečenije, Ramzan Kadirov, govoreći o šefu Vagner grupe, Jevgeniju Prigožinu, rekao je da je zarad ličnih ambicija "pljunuo" na privrženost i ljubav prema Rusiji.

- Mislio sam da se nekima može verovati. Da iskreno vole svoju otadžbinu, kao prave patriote, do srži kostiju. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokazalo se da zarad ličnih ambicija, profita i zbog bahatosti, ljudi mogu pljunuti na privrženost i ljubavi prema otadžbini - napisao je Kadirov u svom telegram kanalu.

Prema rečima Kadirova, on je pokušao da ubedi Prigožina da napusti svoje poslovne ambicije i da ih ne meša sa pitanjima od nacionalnog značaja.

- Lanac neuspešnih poslova izazvao je duboko ukorenjenu i dugotrajnu ogorčenost kod biznismena, koja je dostigla vrhunac kada vlasti Sankt Peterburga nisu njegovoj ćerki obezbedile željeno zemljište - otkrio je Kadirov.

Kadirov je takođe pozvao sve borce Vagnerove grupe da promišljeno donose odluke, razmišljajući o budućnosti Rusije. On je napomenuo da se sve završilo mirno, ali da je ekstremna mera mogla da bude "oštro gušenje" pobune.

Sve o oružanoj pobuni u Rusiji pročitajte OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.