MISLILI STE DA VAS RODITELJI NE ŠPIJUNIRAJU? 83 odsto vam proverava profile, a evo koliko njih gleda šta ste guglali!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Maj.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISLILI STE DA VAS RODITELJI NE ŠPIJUNIRAJU? 83 odsto vam proverava profile, a evo koliko njih gleda šta ste guglali!

U okviru UNICEF-ove edukativne kampanje za osnaživanje mladih u digitalnom svetu "Prvo razmisli", došlo se do frapantnih podataka o tome koliko dece u Srbiji koristi mobilni telefon i internet, ali i o ponašanju roditelja koji bi trebalo da vode računa o njihovoj bezbednosti! 

Naime, na osnovu sprovedenih istraživanja zaključilo se da čak devetoro od deset maloletnika ima pristup internetu, dok neverovatnih 85 odsto njih poseduje mobilni telefon.

- U budućnosti, jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << od tri korisnika digitalnih tehnologija imaće manje od 18 godina - naveli su iz UNICEF-a.

Foto: sxc.hu

Ono što brine zapravo je način na koji roditelji kontrolišu internet rizike kod svoje dece.

- Na pregledanje istorije surfovanja internetom odlučuje se 84 odsto njih, proveru profila na društvenim mrežama dece izabere 83 odsto očeva i majki, a 74 odsto reši da im pregleda poruke u telefonu - pokazuje istraživanje, u kome je 73 odsto roditelja mišljenja da su im deca dovoljno sposobna da se suoče i adekvatno izbore sa problemima i opasnostima u virtuelnom svetu, dok je 25 odsto odraslih priznalo da je njihovo dete imalo susret sa opasnim situacijama na internetu u poslednjih 12 meseci.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Matić: Potrebne institucionalne mere za zaštitu dece pri korišćenju IKT

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2016, 11:04

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da rezultati istraživanja Unicef o rizicima digitalnog nasilja nad decom u Srbiji potvrđuju potrebu za uvođenjem i primenom institucionalnih mera za zaštitu dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.