MISLILI SMO DA ĆE NAS SVE POBITI Srbi u zgradi Ju programa u Prištini preživeli PAKAO, Irci ih spasili u ZADNJI ČAS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 10:30

"MISLILI SMO DA ĆE NAS SVE POBITI" Srbi u zgradi Ju programa u Prištini preživeli PAKAO, Irci ih spasili u ZADNJI ČAS!

Jeziva ispovest Srbina koji je preživeo pogrom na Kosmetu 17. marta 2004. godine
Od 20. 30 časova pa sve do oko ponoći kada su nas spasili i evakuisali irski pripadnici Kfora, Srbi koji su živeli u zgradi Ju programa u Prištini tog 17. marta 2004. prošli su pravu golgotu. Mislili smo da će nas sve pobiti. Mene su u hodniku zgrade noževima napala trojica Albanaca. Imao sam 12 uboda od kojih je jedan bio u predelu vrata i mogao je da bude fatalan. Nažalost, za sve ono što su Srbi preživeli u ovoj zgradi, ali i na mnogim drugim mestima 17. marta, niko nikada nije odgovarao, kaže za Kosovo onlajn Dragan Smiljanić.
Rođeni Beograđanin, Smiljanić je jedan od nekoliko stotina Srba koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"MISLILI SMO DA ĆE NAS SVE POBITI" Ispovest Dragana koji je preživeo pogrom u Prištini: "Hiljade Albanaca OPKOLILO JE ZGRADU, probijali smo zid da se spasemo"

Izvor: Blic, 17.Mar.2024

"I danas se nadam da ću pronaći tog Irca koji mi je spasao život", kaže Dragan Smiljanić, Beograđanin koji se marta 2004. godine našao u Prištini za vreme pogroma. Pet sati trajala je agonija Srba koji su živeli u zgradi "Ju programa" u Prištini tog 17. marta. Govoreći za medije, Dragan je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.