MISLILA SAM DA JE BOMBA KOJA JE UBILA BLOGERA BILA PRISLUŠNI UREĐAJ: Nastavljeno suđenje za atentat na Vladlena Tatarskog

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2024, 01:26

"MISLILA SAM DA JE BOMBA KOJA JE UBILA BLOGERA BILA PRISLUŠNI UREĐAJ": Nastavljeno suđenje za atentat na Vladlena Tatarskog

Ruske vlasti smatraju da iza atentata stoji Ukrajina.

Ruskinja Darja Trepova, optužena za atentat na istaknutog proratnog blogera Vladlena Tatarskog, izjavila je danas na sudu da je mislila da paket koji mu je dala u kafeu u Sankt Peterburgu sadrži prislušni uređaj, a ne bombu i dodala da je delovala po naređenju čoveka iz Ukrajine, koji joj je slao novac i uputstva nekoliko meseci pre ubistva blogera 2. aprila prošle godine.

Ruske vlasti su odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posle napada optužile Ukrajinu da je organizovala ubistvo Tatarskog, dok visoki ukrajinski zvaničnici nisu ni preuzeli odgovornost niti su negirali umešanost, a pomoćnik predsednika Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak, je atentat opisao kao "unutrašnji terorizam", prenose agencije.

Tatarski je poginuo od bombe sakrivene u maloj figuri sa njegovim likom koju mu je Trepova predala u kafiću, gde je držao govor pred publikom od oko 100 ljudi.

Svedoci su na suđenju ispričali da je u šali nazvao figuricu "Zlatni Vladlen" i prevrtao ga u rukama pre nego što je eksplodirala, ubila ga na licu mesta i ranila na desetine u publici.

Identitet "Geštalta", čoveka iz Ukrajine koji je navodno Trepovoj naredio da preda figuricu Tatarskom, i dalje je nepoznat.

Izvor: Srbija Danas/Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.