MIROTVORAC

Izvor: Kurir, 19.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIROTVORAC

Sin najvećeg teroriste Osame bin Ladena rešio da se bori za mir

Omar bin Laden, jedan od devetnaestoro dece najpoznatijeg svetskog teroriste Osame bin Ladena, tvrdi da nisu svi iz porodice teroristi i da se islam može braniti i drugim metodama osim nasilja. Omar je popularnost stekao kad se oženio 52-godišnjom Britankom Džejn Feliks Braun. Sin najozloglašenijeg teroriste sa suprugom će krenuti na 3.000 kilometara dug put po Africi kako bi zagovarali mir.

- Mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ljudi misle da su svi Arapi teroristi, ali to nije istina - kaže Omar, koji i dalje ističe da nije u kontaktu sa svojim ocem otkad je 2000. godine napustio Avganistan jer nije želeo da ulazi u rat, tako da se ne može povezati s napadom na "kule bliznakinje" 2001. godine.

On ne kritikuje svog oca, samo tvrdi da postoje i drugi načini za odbranu Islama. Porodica bin Laden izrazito je bogata. Osamin otac iza sebe je ostavio 50 dece i veliku kompaniju "Bin Laden grup", koja se bavi izgradnjom. U toj firmi u Egiptu radio je i Omar, a u Egiptu je upoznao i svoju sadašnju suprugu.

Inače, Omar i njegova supruga su se nakratko rastajali jer je zbog njega i Džejn svakodnevno dobijala pretnje da će biti ubijena. Inače, ona se udavala već šest puta, ima tri sina i petoro unučadi. Odlučila je da promeniti svoje ime u Zaina al Sabah bin Laden. Omar i ona sada traže surogat majku koja je spremna da na svet donese "Bin Laden dete".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.