MIRJANI KARANOVIĆ PRIZNANJE ZA DOPRINOS POZORIŠTU

Izvor: Kurir, 01.Nov.2010, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIRJANI KARANOVIĆ PRIZNANJE ZA DOPRINOS POZORIŠTU

SARAJEVO - Glumici Mirajani Karanović uručen je, na upravo završenom 50. Međunarodnom pozorišnom festivalu MEŠ u Sarajevu, "Zlatni lovorov vijenac" za doprinos pozorišnoj umetnosti.

U obrazloženju Direkcije festivala navedeno je da je veliki broj uloga Karanovićeve u pozorištu i filmu "ispisao najlepše stranice edž-jugoslovenskog glumišta", zbog čega je mnogi nazivaju "kraljicom balkanske glume", prenela je novinska agencija Fena.

- Njena predanost i posvećenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << glumi su inspiracija mnogim mladim glumcima i glumicama, kao i velikom broju reditelja sa kojima je sarađivala tokom svoje bogate umetničke karijere - ocenila je Direkcija festivala.

Primajući priznanje Karanovićeva je istakla da je za nju gluma njen život.

- Ponekad bih volela da živim u komadima u kojima sam igrala. Taj život je nekako iskreniji od života van scene, koji zna da razočara, iznenadi - rekla je ona.

Na sinoćnoj dodeli priznanja o Mirjani Karanović govorili su njene kolege i prijatelji, upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branko Cvejić, glumac Ermin Bravo i direktor festivala MEŠ Dino Mustafić.

Cvejić je istakao da je Karanovićeva, ne samo jedna od najboljih glumica u regionu i šire, nego i da je osoba izuzetnog ljudskog angažmana, "simbol vremena, svetlosti u mraku, umetnik, retka i dragocena".

Za direktora festivala i reditelja Mustafića, Karanovićeva je "dragocena kao glumica i istovremeno osoba koja je i jaka i hrabra, ali i delikatna, nežna, krhka, osoba koja zna pokazati stav i koja ima posebne veze sa Sarajevom".

U okviru festivala MEŠ, od 15. do 31. oktobra, izvedeno je 35 predstava pozorišta iz 14 zemalja, a u okviru pet festivalskih programa.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

”Lovorov venac” Mirjani Karanović

Izvor: Večernje novosti, 01.Nov.2010

Poznatoj glumici pripalo priznanje 50. međunarodnog pozorišnog festivala MES u Sarajevu za doprinos pozorišnoj umetnosti

Nastavak na Večernje novosti...

Mirjana Karanović dobila Zlatni lovorov vjenac za doprinos pozorišnoj umjetnosti

Izvor: Story, 02.Nov.2010, 14:45

Glumici Mirjani Karanović je u nedelju 31. oktobra uručeno priznanje Zlatni lovorov vijenac za doprinos pozorišnoj umjetnosti čime je završen 50. međunarodni pozorišni festival MESS u Sarajevu...Foto: Marko Sovilj

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.