MIP Kosova: Nema najava povlačenja; A šta će reći Zeman u Beogradu?

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIP Kosova: Nema najava povlačenja; A šta će reći Zeman u Beogradu?

Priština -- Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova kaže da su izjave potpredsednika vlade Envera Hodžaja da će uskoro 10 zemalja povući priznanje Kosova neosnovane.

Rejhan Vunići je za prištinski Zeri izjavio da "Kosovo nije dobilo najavu nijedne države o povlačenju priznanja".

"Mi nemamo nikakvu najavu kao ministartvo spoljnih poslova. Ako potpredsednik vlade Hodžaj ima bilo kakvu informaciju, najbolje je da je podeli sa vladinim kabinetom, a ne da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznese takve tvrdnje jer one ne poštuju ni njega ni državu. Ali zvanično nemamo najavu nijedne države za povlačenje priznanja ", izjavio je Vunići.

Kako navodi Zeri, Vunići je takođe prokomentarisao izjavu češkog predsednika Miloša Zemana rekavši da su njegovi stavovi u suprotnosti sa zvaničnim stavom češke prema Kosovu.

"Svi znamo odnos češkog predsednika prema Kosovu i takve izjave se obično očekuju tokom posete koju će imati u Beogradu. Ali to se neće dogoditi. U stalnom smo kontaktu sa češkim ministarstvom spoljnih poslova koje to kategorički negira. Dakle, što se tiče odnosa češke države prema Kosovu, ništa se neće promeniti", istakao je Vunići.

Zeri navodi da je Vunići kao jedan od problema sa priznavanjem naveo lobiranje i agresivnu srpsku propagandu, preneo je portal Kosovo online.

Podsetimo, Hodžaj je pre nekoliko dana izjavio da ima saznanja da će još desetak država povući priznanje Kosova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MSP Kosova: Nemamo informacije da se 10 zemalja sprema da povuče priznanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2019

Zamenica ministra spoljnih poslova Kosova Rejhan Vunići izjavila je da to ministarstvo nije dobilo nijednu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti niti da raspolaže informacijama da još desetak zemalja to planira da učini...Zamenik kosovskog premijera u ostavci Enver Hodžaj nedavno je izjavio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.