Izvor: B92, 04.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MIODRAG LEKIC KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE"

Podgorica -- Podgoricki "Dan" pise da ce jugoslovenski ambasador u Rimu Miodrag Lekic biti kandidat za predsednika Crne Gore, na izborima koji bi trebalo da budu odrzani do kraja ove godine. List navodi da bi Lekic bio "pogodan" kandidat, kao "nestranacka i nekompromitovana licnost".

Prema pisanju lista, predsednik Crne Gore Milo Djukanovic nece se ponovo kandidovati, jer, navodno, nije u stabilnom politickom sedlu, a nema ni podrsku Zapada. Lekic, kao nestranacka licnost na funkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika Crne Gore, dovodi se u vezu sa "unutrasnjim pukotinama" u jacim politickim partijama, koje bi se, prema procenama, tesko mogle dogovoriti o zajednickom kandidatu. Miodrag Lekic je predhodnih godina bio je jugoslovenski ambasador u Rimu, zatim sef crnogorskog predstavnistva u Italiji, da bi se, potom, vratio u Crnu Goru, gde je jedno vreme bio nerasporedjen. Nakon te pauze, ponovo je imenovan za ambasadora SRJ u Rimu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.