MINISTRE, ŠTA STE RADILI U IZRAELU?

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTRE, ŠTA STE RADILI U IZRAELU?

BEOGRAD - Mutno! Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević priznao je da je tokom prva dva i po radna dana ove nedelje bio van zemlje kako bi ugovarao privatan posao!

BEOGRAD - Mutno!

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević priznao je da je tokom prva dva i po radna dana ove nedelje bio van zemlje kako bi ugovarao privatan posao!

- Nisam bio privatno javno, niti službeno u smislu službenog puta za državu, nego privatno poslovno... >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << I jeste bilo poslovno, ali ne poslovno za državu i kao ministar trgovine, nego privatno - „pojasnio“ je Milosavljević u intervjuu za Kurir šta je tražio u Izraelu.

Umesto da ponedeljak bude na svom radnom mestu, Milosavljević se pridružio fudbalskoj reprezentaciji, njenom selektoru, a svom pašenogu Vladimiru Petroviću Pižonu i otputovao. Znamo i da je za Tel Aviv odleteo besplatno - čarterom sa reprezentacijom, dok je povratak platio. Međutim, on i dalje ćuti o tome kako je pravdao svoje odsustvo s posla. Da li je uzeo dva dana od odmora ili je bio na slobodnim danima?

Dalje, ko ministru određuje kad može da koristi slobodne dane - on sam ili neko drugi? On juče nije odgovarao ni na pozive Kurira. Pitanja smo poslali imejlom, ali nam nije odgovoreno.

Nenadić: Sumnjivo!

Izvršni direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić smatra da je putovanje ministra Slobodana Milosavljevića sporno po dva osnova:

- Ako je išao u Izrael da obavlja privatan posao, onda mora da plati i put i smeštaj. Prevoz košta, a i ako ga on nije platio, neko jeste. Drugo pitanje je o kom privatnom poslu je reč jer Agencija za borbu protiv korupcije zabranjuje privredne delatnosti ministrima tokom mandata. Pošto su ministri šefovi u svojim resorima, verovatno nikome ne polažu račune kad uzimaju slobodne dane.

Laković (FSS): Bio je naš gost!

U FSS kažu da je ministar išao s njima jer im je bio gost, a ne, kao što on tvrdi, da ne bi platio kartu. Generalni sekretar FSS Zoran Laković tvrdi da nema nikakve veze to što su Milosavljević i selektor pašenozi:

- On je bio s nama u avionu, jednu noć je prespavao u našem hotelu, ali je zbog privatnih razloga morao da se vrati u Beograd. Čuo sam da je imao i nekih obaveza u Izraelu, a nama je žao što nije bio prisutan na utakmicama.

(K. R.)

Keš, kolica i tri stančića

U imovinskoj karti piše da Milosavljević zarađuje po dva osnova - kao ministar 106.195 dinara, i kao profesor u Beogradskoj poslovnoj školi 32.000 dinara. Vlasnik je polovine četvorosobnog stana od 203,19 kvadrata, dvosobnog stana od 81 kvadrat i dvoiposobnog stana od 75 metara kvadratnih. Vozi „ford c maks“ iz 2003.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ne privatno javno, već privatno poslovno

Izvor: Istinomer.rs, 11.Feb.2011

"Nisam bio privatno javno, niti službeno u smislu službenog puta za državu, nego privatno poslovno."

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.