MINISTARSTVO PROSVETE JE ODLUČILO: Vlatka Milosavljević je novi direktor OŠ Nadežda Petrović u Velikoj Plani

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 21:26

MINISTARSTVO PROSVETE JE ODLUČILO: Vlatka Milosavljević je novi direktor OŠ Nadežda Petrović u Velikoj Plani

Profesor Vlatka Milosavljević novi je direktor osnovne škole Nadežda Petrović u Velikoj Plani. Ovo će Milosavljevićevoj biti treći mandat na mestu direktora neke škole.

Naime, ona je do nedavno, u dva mandata, bila direktor gimnazije, najprestižnije vaspitno obrazovne ustanove u ovoj pomoravskoj opštini. 

Tako je odlučilo Ministarstvo prosvete Rerpublike Srbije. Rešenjem, koje je 27. aprila potpisao ministar prosvete Branko Ružić, naknadna žrtva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sporedna šteta tragičnih događaja koji su zadesili Srbiju, napokon je stavljena tačka na sedmomesečnu sagu o izboru direktora ove škole.

Sagu punu laži, podmetanja i na desetine lažnih prijava policiji, tužilaštvu, prosvetnoj inspekciji i ministarstvu prosvete. Čiji je autor opozicija. A čiji je jedini cilj bio da i na izboru direktora škole u Velikoj Plani nanese što veću štetu SNS i Aleksandru Vučiću.   

Mesecima su građani Srbije mogli da u opozicionim medijima čitaju i u prenosima zasedanja srpskog parlamenta slušaju laži o tome kako vladajuća SNS, Opština Velika Plana, predsednik opštine Igor Matković i narodni poslanik Dušan Marić, tobože vrše politički teror u OŠ Nadežda Petrović i kako, navodnim mobingom i političkom odmazdom, žele da spreče ponovni izbor Vesne Ilić za direktora škole.

Šesti po redu. Ne prvi, ne treći, već šesti po redu. 

Na sednici Školskog odbora OŠ Nadežda Petrović, koja je održana 23. marta, na javnom glasanju, od osam prisutnih članova, pet je glasalo za izbor Milosavljevićeve.

Kao što je bivalo, jeste i biće, za mišljenje se pitalo i opštinsko rukovodstvo. Ono je smatralo da je, posle 20 godina, vreme da dosadašnju direktorku Vesnu Ilić zameni neko drugi. 

Kao i obično kad se digne velika prašina, i u ovoj političko-medijskoj kampanji, najveća žrtva je bila istina. A istina je da je dosadašnjem direktoru istekao mandat (ponavljamo, ne prvi, već peti), da je u skladu sa zakonom raspisan javni konkurs za mesto direktora, da se Vlatka Milosavljević odvažila da se prijavi na taj konkurs, da je dobila podršku rukovodstva Opštine i opštinskog odbora vladajućih stranaka SNS i SPS, istih onih koje su na dva ranija konkursa na isti način podržale Vesnu Ilić i da je nakon toga i protiv Milosavljevićeve, i protiv SNS i protiv Opštine, pokrenuta politička i medijska kampanja retko zabeležena u novijoj istorije prosvete i obrazovanja u Velikoj Plani. 

U srpskoj političkoj kaljuzi se događalo i događa svašta. Talentovan smo narod da od svega napravimo aferu. Pa i od najobičnijeg činovničkog pitanja, kakvo je izbor direktora škole. Ali retko kad se dogodilo da jedan prosvetni radnik bude provučen kroz blato kao što je opozicija provukla Vlatku Milosavljević. Čija je jedina krivica to što se usudila da se kandiduje za direktora. Da se prijavi na javni konkurs.

Zašto? Zato što je neko umislio da je škola privatna prćija.

Dosadašnja direktorka škole Vesna Ilić, koja je tu dužnost obavljala pet mandata, veoma uspešno je obavljala svoj posao. Punih dvadeset godina. I po dobru će je pamtiti generacije učenika i roditelja. Ali ona je, verovatno zbog (pre)dugog vremena provedenog na toj funkciji, zaboravila da je sve na ovome svetu promenjivo. Prolazno. I ljudi, a kamoli ne funkcije.

Na novoj i bivšoj direktorki je zadatak da prevaziđu svoje sujete, da zakopaju ratne sekire, da opšti interes, interes dece, stave iznad svog interesa i da sve svoje ogromno znanje i iskustvo, a obe imaju i jedno i drugo, stave u funkciju što uspešnijeg rada ove velikoplanjanske obrazovne ustanove.

Da li će Milosavljevićeva biti bolji ili lošiji direktor od Ilićeve? To niko ne zna. Kao što nije znao ni kad je Ilićeva na tom mestu zamenjivala nekog drugog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.