MINISTARSTVO ODBRANE: NE UGROŽAVAMO MILANOVAC

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTARSTVO ODBRANE: NE UGROŽAVAMO MILANOVAC

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane negiralo je danas, povodom zahteva da se izmeste vojni objekti u Gornjem Milanovcu, da Ministarstvo i Vojska Srbije ugrožavaju bezbednost stanovnika tog grada.

- Tačno je da se kasarna 'Vojvoda Radomir Putnik' nalazi u centru grada i ona predstavlja Centar za obuku veze, informatike i elektronskih dejstava. Stoga nema zaštitnu zonu i ne ugrožava bezbednost građana i objekata - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da je problem u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa skladištem ubojnih sredstava "Lunjevica" nastao zbog nepoštovanja uslova i zahteva tog ministarstva, kao i neadekvatnog angažovanja organa lokalne samouprave.

- Zbog toga je došlo do nelegalne gradnje civilnih objekata u zabranjenoj zoni oko kompleksa što je ugrozilo funkcionisanje skladišta i narušilo bezbednost građana i bespravno izgrađenih objekata - navodi se.

Dodaje se da se na teritoriji Opštine Gornji Milanovac još sedam vojnih objekata u kojima se ne nalaze ubojna sredstva, i za koje nije definisana zaštitna zona, te ni oni ne ugrožavaju bezbednost građana ili objekata.

- Dom Vojske u Gornjem Milanovcu oglašen je kao objekat koji nije neophodan za funkcionisanje Vojske Srbije i predat je opštini u zamenu za stanove za vojna lica. Preostala četiri vojna kompleksa 'Klatičevo', 'Parac', 'Svračkovci' i 'Takovo' i dalje se nalaze na spisku objekata za otuđenje nepokretnosti u Master planu - navelo je Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.