MINISTARKA OBMANJUJE I DALJE Sram te bilo Zorana

Izvor: medio.rs, 06.Avg.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTARKA OBMANJUJE I DALJE Sram te bilo Zorana

Ne lažemo i ne izmišljamo. Samo tražimo odgovore na pitanja! Kad se ministarka Z. M. uplete kao pile u kučine i ne zna da objasni poreklo imovine, ona krene da napada i tužaka

Redakcija Kurira i dalje stoji iza informacija koje su objavljene o vrednosti sata ministarke Zorane Mihajlović! Komisija za žalbe Saveta za štampu, kojoj se ministarka žalila, smatra da smo, ipak, prekršili Kodeks novinara Srbije.

Komisija tendenciozno zaključuje da je Kurir „bio >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << u nekoj vrsti sukoba s ministarkom“. Na osnovu čega je Komisija donela takav zaključak?!

Najprizemnije uvrede

U kakvoj smo mi to „vrsti“ sukoba bili, aman?! Pa, tri dana pre prvog spornog teksta - koji se ticao legalizacije njenog stana - ministarka Z. M. je dala intervju Kuriru! Na dve cele strane! Datum: 5. jun 2016. godine.

Tri dana kasnije, kad su novinari došli do informacije koja jeste od javnog značaja, a tiče se legalizacije ministarkinog stana, uredno smo Zorani Mihajlović poslali pitanja i njeno objašnjenje je ušlo u tekst.

Međutim, u nastavku priče, kad smo došli do nekih nelogičnosti i ponovo poslali pitanja, ministarka je odgovorila najprizemnijim izmišljotinama vređajići redakciju Kurira.

Pa kako je, bre, ta ista ministarka samo nekoliko dana ranije dala intervju takvom mediju?!

Laž o reketiranju

Dakle, ministarka želi da sarađuje samo kad se pominje u pozitivnom kontekstu! E, u tom grmu leži zec, što bi reko naš narod: kad se iznesu sumnje na njen rad ili kad se potegne pitanje porekla njene imovine, ona potegne s uvredama!

Mihajlovićeva nikad i nigde nije odgovorila na koji je to način Kurir reketira! Šta smo mi to tražili od nje osim prostog odgovora na pitanje?!

E, zato nam nije jasno kako je Komisija zaključila da je „list već bio u nekoj vrsti sukoba s ministarkom“?!

Ako je bilo nekog animoziteta, on nije dolazio sa strane redakcije Kurira, već od ministarke Mihajlović, koja je pobesnela zbog pitanja o imovini. Umesto da prosto odgovori, ispala je prosta.

Što se tiče priče o satu, ona je potpuno čista i proverena iz nekoliko izvora. Ministarkin sat marke „dior“ košta 23.300 dolara, a na sniženju 17.465 dolara, što se vidi na zvaničnom sajtu firme. Fotografija sata sa cenom objavljena je u sklopu grafičke opreme teksta.

Istina o satu

Procenu sata ministarke Z. M. radila je juvelirnica „Anastazija dajmonds“.

Reporteri Kurira su pokušali da urade procenu sličnog sata, ali nam je u toj radnji poručeno da se oni ne bave tom vrstom posla, o čemu postoji i audio-zapis objavljen na veb portalu Kurira. Audio-zapis sadrži i tvrdnju zaposlene u pomenutoj juvelirnici da gazda može da pogleda sat svojim prijateljima. Dodatnim proverama utvrdili smo da je vlasnik juvelirnice ministarkin prijatelj. Znači ministarka je pokušala da obmane javnost tako što je sat odnela na procenu u juvelirnicu svog prijatelja, koja se uopšte ne bavi satovima.

Zvali smo i časovničarske radnje u regionu i u Beču, koje su nam potvrdile da se takav „Diorov“ sat ne proizvodi u jeftinijoj varijanti, odnosno da ne može biti taj model sata, a da je ukrašen štrasom i da je samo pozlaćen.

Takođe, poznato nam je da „Dior“ ne proizvodi kopije sopstvenih modela.

Kurir je razgovarao s nekoliko juvelira u Beogradu koji su potvrdili da je sat na ministarkinoj ruci od zlata i da košta onoliko koliko je navedeno.

- Sat koji nosi ministarka je zlatan, sa dva karata brilijanata, nema govora o čeliku i pozlati - rekao je za Kurir vlasnik jedne prestoničke zlatare, koji je, da bio izbegao eventualne probleme, zamolio da ostane anoniman. Ipak, on je spreman da svedoči na sudu!

Priča o Komisiji

Zbog tendencioznih odluka Komisije za žalbe, zbog netrpeljivosti  prema dnevnom listu Kurir i „Adrija medija grupi“,  kao i prema  našoj uređivačkoj politici, odlučili smo da obustavimo dalju saradnju sa Savetom za štampu sve dok se donose pristrasne odluke protiv određenih izdavača. Hvala.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.