MINISTAR VUČEVIĆ SASTAO SE SA AMBASADOROM SLOVAČKE! Jačanje saradnje u oblasti odbrane od velikog značaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 16:59

MINISTAR VUČEVIĆ SASTAO SE SA AMBASADOROM SLOVAČKE! Jačanje saradnje u oblasti odbrane od velikog značaja

Veza dve države sve jača.

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Fedorom Rosohom.

Ministar Vučević zahvalio je ambasadoru Rosohi za angažovanje na unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa i ukazao na rezultate koje je postigao tokom njegovog boravka i rada u Republici Srbiji. On je naglasio da Srbija ceni principijelan stav Slovačke po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova

Објава >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic)

Ministar Vučević je istakao opredeljenje da se u narednom periodu dodatno unaprede i intenziviraju ukupni bilateralni odnosi i saradnja u oblasti odbrane sa Slovačkom. On je naglasio da je za jačanje saradnje u oblasti odbrane od velikog značaja nastavak susreta na najvišem nivou, kao i usaglašavanje i potpisivanje Plana bilateralne vojne saradnje za 2024. godinu.

Na kraju današnjeg susreta, ministar Vučević poželeo je ambasadoru Rosohi mnogo uspeha na profesionalnom planu.

Ambasador Rosoha potvrdio je da su tradicionalno dobri odnosi naših zemalja kvalitetna osnova za dodatni razvoj sveukupne bilateralne saradnje. On je izrazio uverenje da će bilateralni odnosi dveju zemalja nastaviti da se razvijaju, u skladu za zajedničkim interesima.

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.