MINISTAR STEFANOVIĆ ODGOVORIO JURIĆU: Ili političar pedofil postoji i hapsimo ga, ili ga nema

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020, 10:18

MINISTAR STEFANOVIĆ ODGOVORIO JURIĆU: Ili političar pedofil postoji i hapsimo ga, ili ga nema

On je istakao da će policija obezbedivati dete koje je eventualno žrtva političara pedofila.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da tužilaštvo treba da razgovara sa Igorom Jurićem i proceni da li ima dokaza za pokretanje postupka, nakon Jurićevih navoda da jedan političar zlostavlja decu.

Stefanović je za televiziju Prva rekao da od oktobra 2013. godine sve postupke u istrazi krivičnih dela vodi Tužilaštvo i da policija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dobila nalog od tužioca da sprovede istragu.

- Policija ne može bez naloga tužioca da radi istražne radnje - rekao je ministar.

On je istakao da će policija obezbeđivati dete koje je eventualno žrtva političara pedofila.

Podsetio je da je Igor Jurić rekao da ima dokaze o tome da je jedan političar izvršio teško krivično delo silovanja deteta i istakao da, ukoliko je to tačno, MUP može da obezbedi porodicu i dete, čak i u drugoj zemlji u saradnji sa partnerskim službama.

- Ovde ne sme da bude politike. Tužilaštvo treba da razgovara sa Jurićem, da utvrdi da li ima ili nema dokaza. Ukoliko ima određene dokaze na bazi tih dokaza tužilac će proceniti šta dalje, kako da vodi istragu - rekao je on.

Ministar je rekao da je najvažnije da se zna da li taj političar postoji ili ne, da nikom nije važno da li je blizak vlasti ili ne, da ako je to tačno mora biti uhapšen jer je javnost uznemirana.

- Ovde nema velikih priča ili taj političar postoji pa ga hapsimo ili ga nema. Ovo uznemirava ljude - zaključio je Stefanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.