MINISTAR ODBRANE ZA DLAKU IZBEGAO SMRT: Ima mrtvih i ranjenih, novi detalji samoubilačkog napada Talibana

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 15:57

MINISTAR ODBRANE ZA DLAKU IZBEGAO SMRT: Ima mrtvih i ranjenih, novi detalji samoubilačkog napada Talibana

Nastaviće sa ovakvim akcijama

Talibani će nastaviti da ciljaju avganistanske zvaničnike nakon napada na kuću ministra odbrane, rekao je u sredu portparol pokreta Zabihulah Mudžahid, nakon napada na kuću ministra odbrane Avganistana.

- Ovaj samoubilački napad bio je samo početak odmazde nad ključnim ličnostima i vođama avganistanske administracije - napisao je Mudžahid na Tviteru.

Očevidac i izvor u policiji u Kabulu rekli su u utorak da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raznet automobil u blizini kuće ministra odbrane Bismile Kana Mohamadija, nakon čega je nekoliko naoružanih ljudi ušlo u prostorije.

Kasnije tokom dana, ministar je potvrdio da ni on ni njegova porodica nisu povređeni. Ipak, napad je odneo živote osam ljudi, a 20 je povređeno. Talibani su preuzeli odgovornost za napad, prenosi Sputnik International.

Neprijateljstva u Avganistanu su u porastu poslednjih sedmica jer su talibani pojačali ofanzivu nakon što su se međunarodne trupe počele povlačiti iz zemlje u maju. Centralna vlada u Kabulu sada traži hitan sastanak Saveta bezbednosti UN radi rešavanja porasta nasilja talibana.

Ujedinjene nacije su više puta osudile višestruke napade u Avganistanu, pozvale na hitan prekid borbi u urbanim područjima i početak značajnih unutaravganistanskih mirovnih pregovora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.