MINISTAR NOVAK: Cena gasa za Kinu je oko 350 dolara za 1.000 kubnih metara

Izvor: Kurir, 23.Maj.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTAR NOVAK: Cena gasa za Kinu je oko 350 dolara za 1.000 kubnih metara

Ugovor o izvozu gasa u Kinu, vrednog 400 milijardi dolara, uticaće na cene gasa u Evropi, jer je stvorena konkurencija, smatra Aleksej Miler

SANKT PETERBURG - Cena gasa za Kinu u okviru ugovora između Gasproma i CNPC je oko 350 dolara za hiljadu kubnih metara, rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

"Da, to je cena bliska ugovoru", potvrdio je on za televiziju Rosija 24, odgovarajući na pitanje da li su istinite informacije u medijima da će cena gasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za Kinu biti 350 dolara.

Ranije danas je direktor Gasproma Aleksej Miler naveo da očekuje da će zaključenje ugovora sa CNPC o izvozu gasa u Kinu, vrednog 400 milijardi dolara, uticati na cene gasa u Evropi, jer je stvorena konkurencija između Evrope i zemalja Azijsko-pacifičkog regiona oko ruskog gasa. Cena gasa u okviru ugovora nije objavljena, jer je to, kako je rekao Miler, poslovna tajna.

Stručnjaci su prethodnih dana kalkulisali da je ugovorena cena između 360 i 390 dolara za hiljadu kubnih metara.

Gasprom i CNPC su 21. maja potpisali ugovor na 30 godina o isporuci 38 milijardi kubnih metara gasa godišnje, vredan ukupno 400 milijardi dolara.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Cena gasa za Kinu oko 350 dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2014

Cena gasa za Kinu u okviru ugovora između Gasproma i CNPC je oko 350 dolara za hiljadu kubnih metara, rekao je ruski ministar energetike Aleksandr Novak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.