MINISTAR LONČAR ODGOVORIO NA TABU TEMU: Hoće li se marihuana skinuti sa liste narkotika?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 16:56

MINISTAR LONČAR ODGOVORIO NA TABU TEMU: Hoće li se marihuana skinuti sa liste narkotika?

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će Srbija kao članica UN ispoštovati odluku UNODK-a

Tema o kojoj se govori već godinama ne samo u Srbiji već i u celom svetu jeste marihuana. Neki smatraju da marihuana jeste vrsta narkotika, dok druga strana smatra da to nema veze sa ostalim narkoticima. Svakako da je ovo jedna od najosetljivijih tema i veoma aktuelna stvar poslednjih godina.

da se marihuana skine sa liste narkotika i naveo da se u Srbiji već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radi na tome.

Lončar je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom, kazao da nema razloga da Srbija ne ispoštuje odluku UN.

-Već smo usli u tu problematiku i mi kao članica UN ispoštovaćemo sve. Radimo na tome i kako su oni zamislili nema razloga da ne primenimo, a da ne ugrožavamo građane i zakonodavstvo - kazao je Lončar.

Dodao je da će odluke u vezi sa tim doneti najveći stručnjaci u našoj zemlji i, navodeći da je to izuzetno osetljiva tema, zamolio sve da ne nagađaju unapred šta će i kako biti, već da se strpe.

-Izuzetno je osetljiva tema. Najstručniji ljudi u kontaktu sa UN će dati rešenje. Potrebno je strpljenje -  zaključio je ministar zdravlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.