MINISTAR LONČAR OBIŠAO ZAPOSLENE U BATAJNIČKOJ KOVID BOLNICI: Počeo prijem prvih pacijenata sa virusom

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2020, 10:04

MINISTAR LONČAR OBIŠAO ZAPOSLENE U BATAJNIČKOJ KOVID BOLNICI: Počeo prijem prvih pacijenata sa virusom

Ministar zdravlja u Vladi Srbije Zlatibor Lončar obišao je sinoć zaposlene u novoj kovid bolnici u Batajnici.

On se tom prilikom uverio kako teče prijem prvih pacijenata obolelih od kovida u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja je juče posle svega četiri meseca građevinskih radova pocela sa radom.

U razgovoru sa dr Tatjanom Adzić, rukovodiocem ove bolnice i dr Nebojsom Lađevićem, direktorom anestezije KCS, ministar Lončar je informisan da dijagnostika, koja podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rendgen, ultrazvuk i skener funkcioniše bez problema, da je uspostavljeno redovno i kvalitetno snabdevanje lekovima i sanitetskim materijalom, ali i hranom i potrošnom robom, te da ništa od navedenog ne nedostaje.

Ministar Lončar je izrazio zadovoljstvo činjenicom da grejanje dobro radi, te da sve službe jednog ovako kompleksnog zdravstvenog objekta od prvog dana dobro funkcionisu.

Podsetimo, u poslednja 24 sata testirano je 22.497 pacijenata, od kojih je 7.782 pozitivno na korona virus. Preminulo je 69 osoba. Na respiratorima se nalazi 270 osoba.

Najkritičnija je situacija u Beogradu, sa 1.975 novoobolelih, zatim slede Novi Sad sa 475, Kragujevac 288, Niš 253, Kraljevo 207. Alarmantno je i u Pančevu sa 172, Subotici 137, Čačak 106, Smederevo 124, Valjevo 131, Užice 116, Zrenjanin 113, Vranje 110 i Šabac 110, dok je u ostalim gradovima broj novoobolelih ispod 100.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Batajnici primljeno 95 pacijenata, burna noć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2020

Noć u kovid bolnici u Batajnici je bila vrlo burna, rekla je direktorka dr Tatjana Adžić Vukićević Tanjugu i navela da je od juče u 17 časova, kada je bolnica počela sa radom, primeljno 95 pacijenata...Prema njenim rečima, samo u toku noći je primljeno 80 bolesnika sa srednje teškom i teškom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.