MINISTAR KOJI JE ISPORUČIVAO SRBE PRIŠTINI LETI SA FUNKCIJE! Novi potres u Crnoj Gori, smena dolazi za smenom, ŠTA  SPREMA SPAJIĆ?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 18:52

MINISTAR KOJI JE ISPORUČIVAO SRBE PRIŠTINI LETI SA FUNKCIJE! Novi potres u Crnoj Gori, smena dolazi za smenom, ŠTA SPREMA SPAJIĆ?!

Velike promene u Pokretu Evropa sad.

Andrej Milović je većinom glasova članova Predsjedništva isključen iz Pokreta Evropa sad. Pozicija Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije 44. Vlade, a u skladu sa ostvarenim rezulatatima u oblastima vladavine prava i evropskih integracija.

Za novog člana Predsedništva predložen je ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović.

Predlog Predsedništva će se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razmotriti na nadležnim partijskim organima.

Naime, Milović se prošle godine sastao sa "ambasadorkom" Prištine Arijanom Hodžom i tom prilikom predložio potpisivanje bilateralnog sporazuma o izručenju između Crne Gore i takozvanog "Kosova".

- Ministar Milović je predložio potpisivanje bilateralnog sporazuma o izručenju između Crne Gore i Kosova, kao ključnog koraka ka unapređenju međusobne pravne saradnje. Naglasio je da je dosadašnja saradnja bila dobra, izražavajući očekivanje da će u budućnosti postati još bolja, i doprineti regionalnoj stabilnosti - naveli su tada u saopštenju ministarstva.

Jedan od zapaženih poteza Milovića bilo je i uklanjanje slike "Seoba Srba" iz ministarskog kabineta.

Predsedništvo je konstatovalo i jučerašnju ostavku zamenika predsednika PES-a Jakova Milatovića inače predsednika Crne Gore.

Naime, sukob Milatovića i Milojka Spajića kao osnivača pokreta traje već mesecima, a po svemu sudeći Milatoviću se spremalo izbacivanje iz stranke koje je on svojim izlaskom preduhitrio.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Milović isključen iz Pokreta Evropa sad

Izvor: Danas, 25.Feb.2024

"Pozicija gospodina Milovića u Vladi Crne Gore biće otvorena uoči planirane rekonstrukcije 44. Vlade, a u skladu sa ostvarenim rezultatima u oblastima vladavine prava i evropskih integracija", saopštio je PES.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.