MINISTAR IZ MEDIJA SAZNAO ZA BELEŠKU O UBISTVU UREDNIKA DANA

Izvor: Kurir, 29.Apr.2011, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTAR IZ MEDIJA SAZNAO ZA BELEŠKU O UBISTVU UREDNIKA DANA

PODGORICA - Crnogorski ministar pravde Duško Marković negirao je danas da mu je, dok je bio na čelu tajne policije dostavljena službena zabeleška u kojoj očevidac ubistva urednika Dana Duška Jovanovića ukazuje na umešanost Vuka Vulevića u to ubistvo.

Beranac Vuk Vulević je bio uhapšen nakon ubistva Jovanovića zbog sumnje da je jedan od atentatora, ali protiv njega nije pokrenut postupak zbog nedostatka dokaza i on se na suđenju za ubistvo urednika Dana pojavljivao kao svedok.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Marković je novinarima kazao da nije upoznat sa zabeleškom koju je sačinio njegov bivši savetnik Vasilije Mijović, a u kojoj se nalaze navodi jednog očevica. Taj očevidac je rekao da je video Vulevića i jedinog osuđenog - Damira Mandića, kako se presvlače nakon izlaska iz "golfa" iz kojeg je ubijen Jovanović i trčeći se udaljavaju.

"Tim povodom postoje razne vrste spekulacija u javnosti. Ja zaista nisam upoznat sa tom zabeleškom, prvi put sam je video iz medija. Dobio sam zabelešku i pismo od glavnog i odgovornog urednika Dana sa zahtevom da se radi po toj zabelešci i istog sam dana taj zahtev i zabelešku prosledio vrhovnom državnom tužiocu", rekao je ministar pravde.

Podgorički Dan objavio je ranije kopiju zabeleške MUP-a od 30. maja 2004. godine, sačinjenu tri dana nakon ubistva Jovanovića i s oznakom "strogo poverljivo", a koju je sačinio sada penzionisani službenik crnogorske tajne policije. Autentičnost dokumenta potvrdio je bivši savetnik tadašnjeg šefa crnogorske tajne policije Duška Markovića, Vasilije Mijović, dok su Agencija za nacionalnu bezbednost i uprava policije negirali postojanje takve zabeleške.

Za saučesništvo u ubistvu Jovanovića osuđen je jedino Damir Mandić, na zatvorsku kaznu od 18 godina. Vuk Vulević je bio optužen i za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i šverc 200 kilograma kokaina iz Venecuele, ali je kasnije oslobođen tih optužbi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.