MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Ostavljena beba u Kučevu u stabilnom stanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2020, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Ostavljena beba u Kučevu u stabilnom stanju

Radi se o muškom detetu starom 3 sata.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević povodom potresne vesti o napuštenoj bebi u Kučevu, saopštio je da je zdravstveno stanje mališana stabilno i da će resor kojim rukovodi uraditi sve što može kako bi se dete zbrinulo na najbolji mogući način.

- Radi se o muškom detetu starom 3 sata koje je nađeno pored kontejnera. Ono što je najbitnije dete je zdravo i smešteno je u bolnicu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovo zdravstveno stanje se prati iz sata u sat, ali sve činjenice govore o tome da je stabilno. Dete će svakako biti zbrinuto, Centar za socijalni rad je preuzeo sve svoje nadležnosti da vidi da to dete bude smešteno za početak u ustanovi, a kasnije i u hraniteljskoj porodici - poručio je Đorđević i uputio još jedan apel roditeljima da ne ostavljaju svoju decu napolju, u neuslovima, jer time mogu da ugroze njihov život.

Kako je istakao, ukoliko imaju poteškoća mogu uvek, 24 sata da se obrate centrima za socijalni rad, koji će svakako pružiti adekvatnu pomoć.

- Ministarstvo je tu uvek da pomaže, i kada je ovo dete u pitanju, kao sa svakim prošlim detetom učiniti sve da pomogne i da to dete bude zbrinuto, a ja kao ministar ću vrlo brzo i otići u Kučevo i posetiti ovu bebu - zaključio je Đorđević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.