Izvor: B92, 25.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILUTINOVIC RASPUSTIO SKUPSTINU, TOMIC RASPISAO IZBORE

Predsednik Srbije Milan Milutinovic raspustio je u sredu Skupstinu Srbije u skladu sa dogovorom DOS-a, SPS-a o SPO-a o raspisvanju vanrednih parlamentarnih izbora. Milutinovic je to saopstio u Predsednistvu Srbije prilikom prijema clanova prelazne Vlade Srbije, koja je izabrana u utorak.

Predsednik Narodne skupstine Srbije Dragan Tomic u sredu je raspisao prevremene republicke parlamentarne izbore za 23. decembar 2000. godine. U saopstenju skupstine Srbije koje prenosi Beta navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da rokovi za izvrsenje izbornih radnji pocinju od cetvrtka, 26. oktobra. Izbore za narodne poslanike sprovesce izborni organi u Republici Srbiji, saglasno odredbama Zakona o izboru narodnih poslanika, navodi se u saopstenju. Odluka predsednika republickog parlamenta stupice na snagu danom objavljivanja u "Sluzbenom glasniku Republike Srbije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.