MILOV SKUTONOŠA PRETI SRBIMA: Nećemo dozvoliti litije

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 13:21

MILOV SKUTONOŠA PRETI SRBIMA: Nećemo dozvoliti litije

Policija neće obezbeđivati javna okupljanja koja nisu prijavljena u zakonom utvrđenoj proceduri

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović  saopštio je da policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mere Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) i procesuiraće svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

Kako se ističe u saopštenju, policija neće obezbeđivati javna okupljanja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu prijavljena u zakonom utvrđenoj proceduri.

- Pozivam građane da poštujemo dosadašnje ostvarene rezultete postignute uz velika odricanja društvene zajednice, što nam stvara dodatnu obavezu da odgovornim ponašanjem sačuvamo zdravlje svakog pojedinca. Verujem da je organizator javnih okupljanja svestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinela stvaranju uznemirenja javnosti. Podsećam javnost da se u samo jednom klasteru sa litije korona virusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna pretnja i rizik po zdravlje građana - poručio je Veljović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.